начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Нужно ли ми е пълномощно за управление на автомобил...

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нужно ли ми е пълномощно за управление на автомобил...

Мнениеот politkomisar » 23 Яну 2006, 21:24

От началото на месеца постъпих на работа във фирма като регионален представител за София.Седалището на фирмата не е в града.Дадоха ми служебна кола.Въпросът ми е нужно ли е и да ми дадат пълномощно (от шефа ми) за управлението на колата?
politkomisar
Младши потребител

Мнениеот Гост » 23 Яну 2006, 21:31

не , не ви е необходимо ако няма да излизате извън страната
Гост

Мнениеот politkomisar » 23 Яну 2006, 21:34

Благодаря, но все пак ако ме спре КАТ и ме питат какво правя в кола, която не е моя собствено0ст? Чувал съм от някои колеги с подобна работа, че им издават пълномощни.
politkomisar
Младши потребител

Мнениеот Rammstein » 24 Яну 2006, 10:37

Задължително трябва да поискаш да ти направят нотариално заверено пълномощто за ползване на колата. Ако примерно блъснеш колата и причиниш имуществени вреди на някой по твоя вина застрахователят на колата по гражданска отговорност ще може да предяви иск срещу теб за заплащане на вредите, тъй като не си бил упълномощен с изрично пълномощно от собственика на колата.
Изрично поискай да ти направят пълномощно !
Rammstein

Назад към Взаимопомощ