Назначена съм (бях?) на срочен "трудов договор по чл.67 ал.1 т.2 във връзка с чл. 68 ал.3 от КТ за 1г по икономически причини" до 16.12.2005г. На 26.07.2005г родих и започнах да получавам болнични и майчинство (от последните 2 месеца). Съобщено ми бе днес, че договорът не е подновен (м/увременно е пращано писмо на адрес, но не е доставено тъй като е нямало човек в къщи). Въпросът ми е какво става с майчинството в такъв случай, имам ли право на тези 160лв и кой ще ги изплаща. А дали въобще работодателят има право на това, което е направил?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 03 Дек 2024, 01:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
майчинство при неподновяване на срочен трудов договор?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
zdrasti
Ако си получавала до сега обезщетения,значи имаш необходимия осигурителен праг за да ти се изплащат такива обезщетения.Доколкото разбрах не е спряно изплащането на последните.Те се изплащат от държавата,именно заради това че са ти внасяни осигуровки за майчинство.Така че не се притеснявай ще продължат да ти ги изплащат,само не мога да се обвържа в момента със срок докога.Ако имаш възможност провери в КСО.
- ...
Re:
Имай предвид, че ако договорът бъде прекратен (а то в много случаи изобщо не става с твое присъствие, т.е разписват те) ми казаха, че губиш правата си за майчинство, но дали изобщо или минаваш към социалните, не съм запозната...ако разбереш нещо ще се радвам да пишеш!Успех!
- Гост
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|