Здравейте,
Имам следния въпрос.
По време на съжителство на дъщеря ми и внука ми, с неин партньор, е наложена мярка на закрила на детето по чл. 4, ал. 1, т.1 от ЗЗДт. В последствие срещу партньора на дъщеря ми е издадена незабавна заповед за защита в полза на внука ми. По този начин детето се извежда от жилището на въпросния мъж и се настанява при бабата по майчина линия и под нейна закрила.
При това положение, т.е промяна на обстоятелствата, следва ли наложената мярка на закрила по чл. 4, ал. 1, т.1 от ЗЗДт, да бъде отменена.
Благодаря предварително.
- Дата и час: 21 Ное 2024, 18:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ммярка на закрила по чл. 4, ал. 1, т. 1 от ЗЗДт
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Ммярка на закрила по чл. 4, ал. 1, т. 1 от ЗЗДт
Здравейте!
Не разбирам - да каква промяна на обстоятелствата говорите?
Приложени са две отделни
Не разбирам - да каква промяна на обстоятелствата говорите?
Приложени са две отделни
Мерки за закрила
Чл. 4. (1) Закрилата на детето по този закон се осъществява чрез:
1. съдействие, подпомагане и услуги в семейна среда;
2. настаняване в семейство на роднини или близки;
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
Re: Ммярка на закрила по чл. 4, ал. 1, т. 1 от ЗЗДт
Здравейте.
Честита 2023г
Не, не са приложени две мерки. Приложена е една мярка по чл. 4, ал. 1, т. 1 от ЗЗДт. Тази мярка е приложена по времето на съжителството на майката и бебето с нейния партньор. Но, детето не се извежда от там , тъй като тази мярка е за подпомагане в семейна среда.
В последствие , след ескалират на ситуацията, срещу партньора на майката в полза на детето е издадена незабавна заповед за защита.
С оглед на тази заповед, детето се извежда от дома на партньора на майката и се настанява при бабата по нейна закрила. НО, мярката по по чл. 4, ал. 1, т. 1 от ЗЗДт не е вдигната или променена, а е останала от предходни събития които нямат общо с настоящите. Т.е има промяна на обстоятелствата. Именно в тази насока ми е и въпроса.
Или да задам по друг начин въпроса.
Кога една мярка по чл. 4, ал. 1, т. 1 от ЗЗДт следва да бъде вдигната или променена. ????
Честита 2023г
Не, не са приложени две мерки. Приложена е една мярка по чл. 4, ал. 1, т. 1 от ЗЗДт. Тази мярка е приложена по времето на съжителството на майката и бебето с нейния партньор. Но, детето не се извежда от там , тъй като тази мярка е за подпомагане в семейна среда.
В последствие , след ескалират на ситуацията, срещу партньора на майката в полза на детето е издадена незабавна заповед за защита.
С оглед на тази заповед, детето се извежда от дома на партньора на майката и се настанява при бабата по нейна закрила. НО, мярката по по чл. 4, ал. 1, т. 1 от ЗЗДт не е вдигната или променена, а е останала от предходни събития които нямат общо с настоящите. Т.е има промяна на обстоятелствата. Именно в тази насока ми е и въпроса.
Или да задам по друг начин въпроса.
Кога една мярка по чл. 4, ал. 1, т. 1 от ЗЗДт следва да бъде вдигната или променена. ????
- nora12345
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|