начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Какво става с натрупаните осигуровки на починал роднина?

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво става с натрупаните осигуровки на починал роднина?

Мнениеот fashion_m » 05 Авг 2024, 15:02

Здравейте,
Вуйчо ми почина преди няколко години. Сега, като разчиствах негови стари вещи, попаднах на годишно писмо от "Задължителен универсален пенсионен фонд Алианц България" от преди няколко години, в което пише, че натрупаните средства по индивидуалната му партида са около 2700 лв. Доколкото разбирам това е втория стълб на родното ни социално осигуряване. Неговата майка (моята баба) е жива, и вече получава вдовишка надбавка към пенсията си заради починалият й съпруг (моят дядо). Сестрата на вуйчо ми (моята майка) също е жива.
Въпрос: Ние, живите роднини на вуйчо ми, можем ли да изтеглим парите, натрупани в първия и втория стълб на неговото осигуряване?
fashion_m
Нов потребител

Re: Какво става с натрупаните осигуровки на починал роднина?

Мнениеот guest1 » 07 Авг 2024, 00:20

Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Re: Какво става с натрупаните осигуровки на починал роднина?

Мнениеот berto » 07 Авг 2024, 12:44

Вижте чл. 170 от Кодекса за социално осигуряване и се свържете с пенсионно осигурителното дружество.
berto
Потребител

Назад към Осигурително право