Имам нужда от помощ! Подадох документи за международен паспорт, като заплатих да бъде издаден за срок от три дни.
Имам 2 присъди:
1995 - 1 година + 3 години изп. срок;
1997 - 1 година + 3 години изп. срок.
Присъдите не са ефективни.
От полицията отказаха да ми издадат международен паспорт.
Моля за информация, имам ли право да притежавам такъв?
Благодара за съдействието.
- Дата и час: 02 Дек 2024, 04:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Относно отказ за издаване на международен паспорт...
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Галина, не бъдете толкова сигурна.
Разбира се, има основание за отказ, но не е задължително.
Клиента да си намери адвокат, който да му помогне, а не да му каже, че отказа е сигурен!
Без подкуп успях да издействам паспорт на лице с много повече условни, някои от които още не бяха изтекли. Няма да си дам координати, да не помисли някой, че си правя реклама. Просто е възможно, и това е!
Аз категорично съм против това ограничение. Сто процента дава възможности за корупция, освен това е проява на дискриминация! То обезсмисля възпитателното въздействие на присъдата. Все пак смисъла на наказанието е дееца да се поправи и превъзпита. Ако след нея му е отказано реализирането на едно право просто защото в миналото е сбъркал, това означава да приемем теорията за родените престъпници!!!!! Ако тя е вътрешно убеждение на някои колеги, толкова по-зле за тях. На тоя свят има и престъпници, които се поправят след наказанието си. Заради тях трябва да има "втора възможност" и нормално отношение. Включително от администрацията.
Разбира се, има основание за отказ, но не е задължително.
Клиента да си намери адвокат, който да му помогне, а не да му каже, че отказа е сигурен!
Без подкуп успях да издействам паспорт на лице с много повече условни, някои от които още не бяха изтекли. Няма да си дам координати, да не помисли някой, че си правя реклама. Просто е възможно, и това е!
Аз категорично съм против това ограничение. Сто процента дава възможности за корупция, освен това е проява на дискриминация! То обезсмисля възпитателното въздействие на присъдата. Все пак смисъла на наказанието е дееца да се поправи и превъзпита. Ако след нея му е отказано реализирането на едно право просто защото в миналото е сбъркал, това означава да приемем теорията за родените престъпници!!!!! Ако тя е вътрешно убеждение на някои колеги, толкова по-зле за тях. На тоя свят има и престъпници, които се поправят след наказанието си. Заради тях трябва да има "втора възможност" и нормално отношение. Включително от администрацията.
- Иван
В ЗБДС пише, че на хора с твоята съдимост МОЖЕ да бъде отказано издаване на ЗП. Това МОЖЕ означава субективна преценка на органите на МВР /директора на съответното РДВР/. Може да си съден само два пъти, но най-вероятно имаш и други криминални прояви заради които МВР ти прави спънки. По-същественият въпрос/за мене/ е какво ще правиш в чужбина?... Ах , да! Ще береш лимони в Испания, как не се сетих.
- 2 i 200
- СТАНКОВ
Извинявам се, че се намесвам в темата, но имам сходен проблем.
Търся адвокат който да ми помогне в издаването на международен паспорт.
jmm@mail.bg
Търся адвокат който да ми помогне в издаването на международен паспорт.
jmm@mail.bg
- jmm
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|