начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Възстановяване на внесена д.т.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Възстановяване на внесена д.т.

Мнениеот neda » 11 Юни 2003, 14:36

Привет на всички!
Имам нужда от съвет! Внесох искова молба за издавене на изпълнителен лист, съда се произнесе с определение за отказ, за съжаление обоснован т.е. нямам надлежно основание за обжалване пред Окръжен съд. Д.т., която внесох за издавенито на изп.лист е значителна, знам че принципно внесена д.т. не се връща, но все пак имали някаква възможност, някакво основание, на което мога да се позова в случая, за да поискам възстановяването на сумата, все още съм в седемдневния срок за обжалване на определението пред по-горна инстанция. Ще Ви бъда безкрайно благодарна, ако ми помогнете да изляза от тази изключително неприятна ситуация, в която се намирам!!!
Предварително Ви благодаря!!!
neda
Младши потребител

Re: Възстановяване на внесена д.т.

Мнениеот Тета » 25 Юни 2003, 18:13

Няма начин да си върнете д.т. за издаване на изпл.лист след като съдът се е произнесъл, макар и с отказ, по молбата Ви. Това е все едно да си искате д.т., когато загубите делото.
Д.т. можете да искате обратно само в случай, че тя е внесена предварително, а след това не е сезиран съда.
Тета

Мнениеот GHJGJGKJ » 08 Юли 2003, 15:58

Ами ако е образувано исково производство (гр. дело), но преди първото заседание по него, оттеглите иска си, ще ви възстановят ли държавната такса?
GHJGJGKJ

Мнениеот korsar » 08 Юли 2003, 16:45

НЕ.
korsar
Младши потребител

Re: Още един въпрос, моля.

Мнениеот konstantina » 10 Юли 2003, 10:38

Ако е обжалван адм. акт чрез адм. орган и към жалбата е приложено платежно нареждане за платена съдебна такса, но в последствие се оказва, че адм. орган се е произнесъл с решение в наша полза и искаме да оттеглим жалбата, преди да е изпратена в съда - как да си възстановим държавната такса?
konstantina
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ