начало

20 години затвор за сириеца, който прегази двама полицаи в Бургас 20 години затвор за сириеца, който прегази двама полицаи в Бургас

Imam vupros

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Imam vupros

Мнениеот abc » 21 Юни 2002, 14:17

Iskam da si izvadq pulnomoshtno ot imeto na baba mi, koqto e invalid 1 grupa, za da vzema SIM karta ot Mtel sus suotvetnite preferencii, polagashti se na invalidi.No iziskvat notarialna zaverka na pulnomoshtnoto.A baba mi jivee na desetki kilometri ot nai-blizkiq notarius i e obezdvijena, taka 4e ne vurvi da ide do kantorata mu.Ima li vuzmojnost pulnomoshtnoto da bude napisano na ruka, s pe4at da re4em ot kmeta na naselenoto mqsto i s li4nite dokumenti na baba mi da otida pri notarius za zaverka??? Ako puk nqkoi ima pove4e opit po tozi vupros, neka spodeli.Blagodarq predvaritelno !
abc

RE: Imam vupros

Мнениеот Ot _men_tolkova » 21 Юни 2002, 19:26

Ne sam notarius, no zakona za notariusite i notarialnata deinost priravniava i upalnomoshtava kategoria dlaznostni litsa 'ex lege' da izvarshvat notarialna deinost. -НОТАРИАЛНИ ФУНКЦИИ НА ЛИЦА, КОИТО НЕ СА НОТАРИУСИ-Чл.83. Когато в населеното място няма нотариус и районен съд, кметът на населеното място, което не е общински център, а ако е общински център - кметът, заместник-кметът и секретарят на общината, удостоверяват датата и подписите на частни документи, които не подлежат на вписване, както и верността на преписи и извлечения от документи и книжа. -Ot mobiltel moze i da ne sa naiasno s taia postanovka zatova shte e dobre da se podsigurish kato si napravish notarialno zaveren prepis ot palnomoshtnoto.Taksata dokolkoto se shtam e 3 leva.
Ot _men_tolkova

Мнениеот d » 23 Юни 2002, 17:54

Няма пречка кметът на населеното място ,където живее баба Ви, да извърши нотариална заверка на подписа й, независимо дали в района на съответния районен съд има действащ нотариус или не.
d

Мнениеот МъЖъТ » 23 Юни 2002, 18:04

Гедай само като ходиш до МобилТел да си носиш закона за нотариусите, защото, въпреки че шефката на един от офисите им е юристка, имах проблеми точно по тази линия. Също така имай предвид, че искат оригинала на решението на ТЕЛК за инвалидност, а не нотариално заверено копие. А, и най-тъпото - искаха инвалидът лично да се яви в офиса. Това последното така и не разбрах защо беше. Като и да е - не се яви инвалида, но се занимавах цяла седмица с тъпотиите им... Абе не ги обичам много тия типове, но това си е лично мое субективно мнение...дано да са поомекнали малко.
МъЖъТ

RE: RE: Imam vupros

Мнениеот Ot _men_tolkova » 23 Юни 2002, 21:50

Kato otchetesh tova koeto kazva МъЖъТ i tova koeto sam ti pisal,schitam che shte se spravish. Ne im nosi ZNND i ne spori s mtel.Edinstveno shte si navlechesh nepriatnosti. Tova e moiata skromna praktika v Advokatska i notarialna kashta Elit-Varna,205 v notarialnata kamara.Pisha se poniakoga-Slan4o26m. Uspeh.
Ot _men_tolkova

Мнениеот Гост » 27 Яну 2006, 15:11

Според мен пък само нотариус може да завери пълномощното, а не и кметът на общината.
Гост

Мнениеот Никой » 27 Яну 2006, 15:15

В ЗННД изрично пише, че в районите където няма нотариус пълномощните се заверяват от кмета. Той има такива правомощия.
Никой

Назад към Взаимопомощ