начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

Предохранителни мерки

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предохранителни мерки

Мнениеот normand » 30 Яну 2018, 10:13

Здравейте, отдавна чета форума и мисля, че има доста хора тук, които могат да ми дадат съвет относно интересуващите ме въпроси, а те са наистина важни. Аз работя в сфера, близка до правото, но като че ли не мога да си дам сам отговор на интересуващите ме въпроси, въпреки че аз лично мисля, че съм направил каквото трябва. Та казуса е следния:
Имам два доста сериозни кредита от две различни банки - в едната кредита ми е ипотечен, а в другата без обезпечения. Обслужвам ипотечния кредит редовно, плащам си чинно месечната вноска и нямам никакви проблеми там. Спрях да обслужвам другия кредит, който доста ми тежеше на бюджета, като с оглед невъзможност на удовлетворяване на банката - кредитор /а и на другите по-малко кредитори, на които дължа различни суми/, съм взел следните мерки:
1. Прехвърлих собствените си МПС на трети лица - деца, родители, съпруга.
2. Сключихме брачен договор в който се задължих да давам месечна издръжка на съпругата в размер, равен на този на заплатата, която получавам и сега тя цялата отива по нейна сметка.
3. Прехвърлих ипотекирания имот на името на съпругата си, след сключване на бр. договор, в който има клауза за разделност на имуществото.
4. На мое име имам само някакви символични декари земя 7 категория, която не си заслужава парите за прехвърляне, защото никой не я взема даже за обработка, а и тя е наследническа и в съсобственост с други лица.
Та въпроса ми е пропускам ли нещо в защитата си, като длъжник ? Могат ли да изпълнят върху нещо ако се снабдят с изпълнителни листи /което предстои, струва ми се, да се случи, засега мируват, само някаква колекторска фирма е завела по един от малките кредити - за около 2-3 000 лв. но в момента успешно бавя едно заповедно с възражение и вероятно последващ уст. иск/ ? Предварително Ви благодаря за мненията.
normand
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ