начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

Жалба от съсед по чл. 223, ал.5, т.1, т.2 от ЗУТ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жалба от съсед по чл. 223, ал.5, т.1, т.2 от ЗУТ

Мнениеот ahrispa » 15 Ное 2017, 10:08

Здравейте!

Срещу мен е подадена жалба от съседа от долния апартамент, че го наводнявам системно. До момента винаги съм го допускала в дома си да разглежда, дори лично той преди месец и половина почиства с тел тръби и т.н., затова е малко изненадващо за мен, но както и да е. Интересува ме какви все пак са и моите права, защото аз съм си сменила тръбата в кухнята, но той очевидно не одобрява извършването на ремонта. Така че на 27.11. ще идват общината.
В същото време аз смея да твърдя, че търпя много по-сериозни щети от съседа ми отгоре - и материални, и нематериални, защото той постоянно е в ремонт, дори ми проби дупка на тавана в банята, пет пъти ме наводни тази година, денонощно стърже (дори и днес съм го слушала до 3 ч. през нощта). Тъй като комуникацията с него е невъзможна, той все пак е обещал на майка ми приключване на поредния му ремонт поне да ми изпрати майстор. (Въпросното лице обаче е криминално проявено и никой в блока не смее да има вземане-даване с него).
За да не изпадам в повече подробности, ще бъда много благодарна на всеки, който може да ме консултира относно правата ми в тази ситуация.

Хубав ден!
ahrispa
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ