Не знам дали ми е за тук темата, за което, предварително, се извинявам...Все още съм в шок, въпреки че трябваше да очаквам да се случи това....
Преди две години някъде се наложи да тегля кредит, за да помогна на мой приятел, тъй като на него не му отпускаха и понеже кредитът беше наложителен нямаше как да чакаме за решение от банките, затова изтеглих кредитът от кредитна институция, т.нар. бързи кредити. С въпросният човек се договорихме той да ми дава парите на ръка, а аз да си внасям вноските, понеже за тези кредити не се изисква поръчител и тук ми е грешката...Нищо от договорените условия с този човек не се случи, т.е човекът се покри, в следствие на което аз нямах възможността да обслужвам въпросния кредит, главно поради факта, че нямах тази финансова възможност, става въпрос за вноска от по 110 лева на месец и кредит е продаден на "Агенция за събиране на вземания" ЕАД.... Няма да изпадам в подробности, за да не разводнявам темата. Реално имам една пълна вноска, внесена по този кредит и това е....Нищо не ме оправдава в случая, макар че не съм теглила кредита за лични цели и така се стигна до ЧГД...
Днес, получих заповед за изпълнение от РС в моя град..Нямам финансовата възможност да платя, каквото и да е било по това дело, нито разноските, нито главницата, абсолютно нищо...
Бих желала да попитам дали мога да предявя възражение и да се споразумея да започна да внасям на части тези разноски...Всъщност съм доста объркана, досега не съм се сблъсквала с дела, съдии и т.н. и не знам реално дори как да задам въпроса си, за да получа адекватен отговор. Моля за съдействия! Благодаря Ви, предварително!
- Дата и час: 28 Ное 2024, 03:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Казус с кредитна институция
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Казус с кредитна институция
Консултирайте се с адвокат. Той ще Ви помогне.
- katerinakuch
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|