Здравей те,
Наемател съм на една част от сграда. В самата сграда се намира главното електрическо табло на цялата сграда. Вътре има три отделни табла с вторични електромери за всеки (понеже на сградата общо сме трима наематели).
Проблема е че имам конфликт със собствениците (който не съм желал) и те решиха да ми правят проблеми-вид изнудване. Казаха ми че няма да имам ключ за стаята, където се намира главното табло (а 2-ве години съм имал ключ) с вторичните електромери (там е и моето). Притеснява ме че ако стане авария там има бушони които са за моята част от сградата – нямам достъп и немога да ги сменя оставам без ток.
Другия проблем, е че немога да ходя да си сверявам електрическата енергия и плащам колкото те ми кажат. Даже ми направиха намек, че ако не им изпълнявам исканията електрическата ми енергия от 1000 лв. на месец може да стане 5000 лв. на месец!?
Какво мога да направя в случая. Пуснах сигнал до прокуратура – отговориха ми да си търся правата по съдебен ред? Ако ще се води дело с месеци, това не ме устройва. Благодаря ви предварително за отговорите.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 23:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем имот –собственик - наемател (електрическа енергия)
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем имот –собственик - наемател (електрическа енерги
Маринов,
Кого го е грижа дали нещо те устройва или не? Ей сега ще се съберат колегиите на ВКС за да преценят какво да направят за да те устроят.
Отиваш в съда с опашка между краката и става каквото и когато реши съда! Ще отидеш обаче не когато на теб ти се приходи, защото това не е ресторант, а когато някой те съди и получиш призовка. Собствениците плащат на доставчика, а ти трябва да платиш на собственика по фактура, която той ти издаде. Ако се съмняваш в отразените във фактурата данни няма да платиш и собственикът ще трябва да заведе иск с който си иска парите. Т.е. ситуацията не зависи от теб, за да правиш нещо, а от другата страна, затова седиш и си траеш. Чак когато започнат да те съдят ще възразиш, чрез адвоката си, че не си изхарчил толкова ток и с голяма доза вероятност ще спечелиш делото.
Кого го е грижа дали нещо те устройва или не? Ей сега ще се съберат колегиите на ВКС за да преценят какво да направят за да те устроят.
Отиваш в съда с опашка между краката и става каквото и когато реши съда! Ще отидеш обаче не когато на теб ти се приходи, защото това не е ресторант, а когато някой те съди и получиш призовка. Собствениците плащат на доставчика, а ти трябва да платиш на собственика по фактура, която той ти издаде. Ако се съмняваш в отразените във фактурата данни няма да платиш и собственикът ще трябва да заведе иск с който си иска парите. Т.е. ситуацията не зависи от теб, за да правиш нещо, а от другата страна, затова седиш и си траеш. Чак когато започнат да те съдят ще възразиш, чрез адвоката си, че не си изхарчил толкова ток и с голяма доза вероятност ще спечелиш делото.
- ivanov_p
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|