- Дата и час: 28 Ное 2024, 03:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
молба за отмяна на влязло в сила решение
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
молба за отмяна на влязло в сила решение
Възнамерявам да подам молба за отмяна на съдебно решение по чл. 303, т. 5 от ГПК. Във връзка с това бих искал да попитам тази молба мога ли да подам лично аз (аз съм ответник по делото), или тя трябва да бъде приподписана от адвокат. Задавам този въпрос, защото след консултация с юрист ми беше казано, че молбата трябва да бъде приподписана от адвокат като ми беше посочен чл. 284, ал. 2 от ГПК. Според мен обаче става дума за две различни неща: чл. 284, ал. 2 от ГПК визира подаването на касационна ЖАЛБА, жалба за касационно обжалване пред ВКС на въззивно решение, докато в моя случай (чл. 305, 306, 307 от ГПК) става дума за подаване на МОЛБА за отмяна на влязло в сила решение. Благодаря ви предварително за отговорите.
- ktdontchev
- Нов потребител
Re: молба за отмяна на влязло в сила решение
ktdontchev написа:тази молба мога ли да подам лично аз (аз съм ответник по делото)- абсолютно "да", или тя трябва да бъде приподписана от адвокат- не.
При извънредния способ за контрол няма изискване за приподписване . Нормата на чл. 306 е ясна и препраща към 260 ( съдържание на жалбата) и 261( приложения), но не и към 284.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|