начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Нотариална заверка при покупка на кола?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нотариална заверка при покупка на кола?

Мнениеот doenitz » 11 Окт 2016, 12:02

Нужно ли е да се ходи при нотариус, когато си купувам кола от общината (след спечелен търг), т.е. нали подписа на кмета и печата вършат работа? Или аз съм живял в заблуда? :D
doenitz
Младши потребител

Re: Нотариална заверка при покупка на кола?

Мнениеот bird_of_paradise » 11 Окт 2016, 13:00

doenitz написа:Нужно ли е да се ходи при нотариус, когато си купувам кола от общината (след спечелен търг), т.е. нали подписа на кмета и печата вършат работа? Или аз съм живял в заблуда? :D

Нужно е с оглед изискването на чл. 144, ал.2 ЗДвП- писмен договор с нотариална заверка на подписите.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Re: Нотариална заверка при покупка на кола?

Мнениеот doenitz » 11 Окт 2016, 13:10

Мерси :) Аз се чудех за подписа на кмета, за тоя на купувача и аз мислех, че трябва. Кметският подпис и печат нали имат "вълшебни нотариални способности", ама за по-сигурно ще се ходи на нотариус.
doenitz
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ