начало

Окончателно: ВАС одобри концентрацията на „Виваком“ и „Булсатком“ Окончателно: ВАС одобри концентрацията на „Виваком“ и „Булсатком“

Щета по индивидуална рискова застраховка Злополука

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Щета по индивидуална рискова застраховка Злополука

Мнениеот krisveselinov » 10 Юли 2016, 20:10

Здравейте,

През февруари 2014г. сключих индивидулна рискова застраховка злополука с ЗАД "....." за определена сума. Най общо казано покритието и е за цял свят при смърт-100%; при телк - % на телка това изплащат по общи условия.
През май месец 2014г. претърпях птп вследствие на което получих трайна загуба на работоспособнот 76%.
Заведох щета в срока по полица изпратиха ме на ЗМК (застрахователно мед. комисия) и от там установиха че имам увреждане но получих отказ. В момента който адвоката ми входира исковата молба ЗАД“.....“ е подало сигнал до главният прокурор на РБ това научих от отговора на исковата молба и приложени две страници от сигнала. Месец по късно изпратили сигнал и до КАТ за да ги уведомят че имам телк и да ми изискат книжката.

Интересуваме относно сигнала до прокуратурата - Имам ли право да съдя компанията за Набедяване
(защото писали че съм представил фалшиви документи с цел да мотивирам плащането и че птп-то било инсцинирано)

И относно сигнала до КАТ мога ли да си търся правата има ли някаква конфиденциялност между застраховател и клиент! След като съм инвалид и някой разбере за това на всеки ли трябва да се разгласява.
И те съзнателно информират КАТ с цел да ми отнемат права някаква пропусната полза може ли да се търси?

Моля за вашата помощ незнам дали съм публикувал темата в правилната секция!
Моля да ме насочите към адвокат
krisveselinov
Нов потребител

Re: Щета по индивидуална рискова застраховка Злополука

Мнениеот jhoro » 15 Юли 2016, 16:42

krisveselinov написа:Интересуваме относно сигнала до прокуратурата - Имам ли право да съдя компанията за Набедяване (защото писали че съм представил фалшиви документи с цел да мотивирам плащането и че птп-то било инсцинирано)
И относно сигнала до КАТ мога ли да си търся правата има ли някаква конфиденциялност между застраховател и клиент! След като съм инвалид и някой разбере за това, на всеки ли трябва да се разгласява.
И те съзнателно информират КАТ с цел да ми отнемат права някаква пропусната полза може ли да се търси?

По първия въпрос - не, нямате право да съдите никого. За целта си има съд - даже на три инстанции. Имате право да предявите граждански иск, а съответния съд ще отсъди "кой крив - кой прав".
Колкото до КАТ - те не са "всеки". Вие така или иначе трябва да ги уведомите, че имате над 50% нетрудоспособност и да представите мнение от експертна комисия, че сте годен за шофьор.
jhoro
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ