начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Плащане на задължения по заведено, но неразгледано дело

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Плащане на задължения по заведено, но неразгледано дело

Мнениеот ilievpz » 14 Яну 2015, 00:36

Здравейте,

Имам задължения към мобилен оператор, които са продадени на колекторска фирма, завела дело срещу мен. Датата на делото още не е дошла. Какво се случва, ако погася задълженията си в периода преди датата на делото? Дължа ли възстановяване на някакви разноски на въпросната фирма?
ilievpz
Нов потребител

Re: Плащане на задължения по заведено, но неразгледано дело

Мнениеот jumeirah » 28 Яну 2015, 22:29

Аз имам същият проблем, но все още не са завели дело.
Знаеш ли каква сума са задълженията? Тоест дали са над минималната работна заплата?
jumeirah
Нов потребител

Мнениеот ivodam » 05 Фев 2015, 12:08

ilievpz написа:Здравейте,

Имам задължения към мобилен оператор, които са продадени на колекторска фирма, завела дело срещу мен. Датата на делото още не е дошла. Какво се случва, ако погася задълженията си в периода преди датата на делото? Дължа ли възстановяване на някакви разноски на въпросната фирма?

По това дело мисля, че няма да дължите, ама това не пречи фирмата да ви заведе отделно дело за разноските...
ivodam
Потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 06 Фев 2015, 21:47

ivodam написа:

По това дело мисля, че няма да дължите, ама това не пречи фирмата да ви заведе отделно дело за разноските...

пълна глупост ...
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот ivodam » 10 Фев 2015, 14:13

kdkrastev1234 написа:
ivodam написа:

пълна глупост ...

Ъхъ, много сме самоуверени май, ама е пълно със съдебни решения, при които съдът като отхвърля иска, отхвърля и разноските, имаше преди време, ако не се лъжа, тема тука във форума за това.
ivodam
Потребител

Мнениеот doenitz » 05 Фев 2018, 16:15

Здравейте, и аз искам да попитам същото.
Искова молба от мобилен оператор за сравнително дребна сума, обаче разноските са високи. Мога ли в срока за отговор да си платя главницата/сумата по фактурата и да не дирят разноски след това?
doenitz
Младши потребител

Мнениеот doondie » 06 Фев 2018, 13:12

doenitz написа:Здравейте, и аз искам да попитам същото.
Искова молба от мобилен оператор за сравнително дребна сума, обаче разноските са високи. Мога ли в срока за отговор да си платя главницата/сумата по фактурата и да не дирят разноски след това?
Здрасти,

Не знам защо никой не отговори вчера, затова ще го направя аз.
Моето любителско мнение е че ще трябва да платиш разноските по заповедното дело, ако сумата е реално дължима, които разноски вероятно са 325 лв. Ако възразиш срещу заповедта за изпълнение, ще заведат изпълнително дело. Съответно ако загубиш, тогава разноските ще са поне още толкова, ако няма допълнителни за вещо лице и прочие.

Ако смяташ, че не дължиш сумата, тогава можеш да възразиш срещу заповедта и да опиташ да докажеш правото си пред съда, но рискуваш, както казах, най-малко двойно повече разноски. Късно е вече за плащане само на първоначално дължимото - те вече са платили 25 лв държавна такса и понеже законът им позволява, вероятно претендират и 300 лв юрисконсултско възнаграждение.

Успех! о/
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител

Назад към Взаимопомощ