начало

Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие

Предизвестие за напускане на работа

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предизвестие за напускане на работа

Мнениеот Боян » 31 Май 2005, 21:52

Здравейте,
Имам проблем на който се надявам да намеря малко помощ тук.
Та в началото на май подадох молба за напускане на работа.
В нея пишеше"Моля да бъдат прекратени служебните ни взаимоотношения по взаимно съгласие на 01.07.2005 " Молбата беше подадена на 3.05.2005 .
Но сега човекът от който зависи да ми подпише оставката иска да ме "прекара" и каза че понеже пишело"..по взаймно съгласие .." не се зачитало като предизвестие а трябва тепърва да пускам нова молба и да ми тече 1-месечен срок.

Аз вече започнах нова работа (още май и работех без почти да спя за да смогна и на двете места) но едва ли ще мога още един месец така. :(

Въпросът ми е дали трябва да пусна ново предизвестие или молбата която съм подал се зачита за предизвестие?

Много Ви благодаря. :)
Боян

Re: Предизвестие за напускане на работа

Мнениеот monteskio » 31 Май 2005, 22:38

Интересен казус....Според мен, следв да се зачете "буквата на закона",т.е. след като сте изразили желание договора Ви да бъде прекратен по взаимно съгласие, а такова няма постигнато, тряба да подадете нова молба.Всичко би било добре, ако бяхте написали ...Моля да ми бъде прекратено служебното правоотношение считано от ...........т.к. ВИе сте написали от 01.07.2005г. - не е късно и сега да подадете молбата - имате точно 1 месец.А през това време си вземете болнични.Срока на предизвестието продължава да си тече.

MONTERSKIO
monteskio
Активен потребител

Мнениеот Altruist » 02 Юни 2005, 15:33

Бояне, нали неустойката ти е една заплата, а те (работодателя) така или иначе, ще ти я вземат за обучението. С дуги думи, ако не се възползваш от съвета на "monteskio', можеш да се откажеш от заплатата за май и пак да напуснеш без едно месечно предизвестие, но все пак с ново искане.
Altruist

Мнениеот lorelai » 03 Юни 2005, 12:29

Послушайте "monteskio", съветът му е най-оптималният вариант за вас. В тази ситуация няма да могат и да ви уволнят дисциплинарно.
lorelai
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ