- Дата и час: 01 Дек 2024, 21:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
60 години от ПОБЕДАТА!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
60 години от ПОБЕДАТА!
Да почетем паметта на загиналите във Великата отечествена война и да се поздравим с победата!
- Юристче
Re: 60 години от ПОБЕДАТА!
Ква победа , бе братче! Толкова народ е умрел, за едното нищо! Да им ... комунистите!!! Ако знаеха какво стана след смъртта им , щяха да се обърнат в гроба - горките хора!!!
- DeeDee
Как за едното нищо?Установи се тоталитарен режим в България,който въпреки че си видоизмени и придоби доста по-различна форма, продължава да тегне над България.Всъщност ,всеки може да прочете "Фермата" на Оруел ,за да разбере някои нещица.
Светла памет на българите загинали във Втората световна война!
Светла памет на българите загинали във Втората световна война!
- stavrev
- Потребител
Военния парад на руснаците беше грандиозен. Гледахте ли войските на Московския и Лениндрадския военен окръг - това е нещо страшно. Ами ветераните - не се учудвам как са спечелили победата едно време.....направо си е в реда на нещата.
- hahu
- Младши потребител
Мир на праха на войниците и на загиналите във войната мирни жители в цяла Европа.
Тъй като съм българка - отделен поклон пред паметта на българските войници, загинали в Отечествената война; пред паметта на тези български граждани, които загинаха в Освиенцим, Дахау и Треблинка; както и пред паметта на мирните жители на София, загинали от бомбардировките.
Тъй като съм българка - отделен поклон пред паметта на българските войници, загинали в Отечествената война; пред паметта на тези български граждани, които загинаха в Освиенцим, Дахау и Треблинка; както и пред паметта на мирните жители на София, загинали от бомбардировките.
- Mi-Lena
Нека това не се повтаря никога повече!
Това е една огромна човешка трагедия! Можете ли да си представите - това са 27 милиона загинали руснаци, 6 милиона поляци и още хиляди и хиляди....Милиони пропилени животи, милиони загубени детства, милиони съсипани съдби, изпепеляваща мъка, разрушени домове...
Само си представете...
Била съм в Освиенцим - лагерът на смъртта. Никога няма да забравя смразяващото чувство, което изпитах още на входа! Помня помещенията за медицински опити върху живи хора и бременни жени, стаите със скелети и коси, снимките на ужасно измъчени хора, газовата камера, в която са изгаряли вече ненужните лагеристи, казвайки им, че ги водят на баня...още сякаш се усещаше миризмата на изгорена плът...
Тогава бях на 15, но няма да забравя цял живот!
Поклон пред всички жертви на това безумие!
Това е една огромна човешка трагедия! Можете ли да си представите - това са 27 милиона загинали руснаци, 6 милиона поляци и още хиляди и хиляди....Милиони пропилени животи, милиони загубени детства, милиони съсипани съдби, изпепеляваща мъка, разрушени домове...
Само си представете...
Била съм в Освиенцим - лагерът на смъртта. Никога няма да забравя смразяващото чувство, което изпитах още на входа! Помня помещенията за медицински опити върху живи хора и бременни жени, стаите със скелети и коси, снимките на ужасно измъчени хора, газовата камера, в която са изгаряли вече ненужните лагеристи, казвайки им, че ги водят на баня...още сякаш се усещаше миризмата на изгорена плът...
Тогава бях на 15, но няма да забравя цял живот!
Поклон пред всички жертви на това безумие!
- ами да
Много благодаря,че спомена мирните жертви от военните престъпления на съюзниците. Те са забравени!Така и не направиха един паметник в памет на тези българи.
- stavrev
- Потребител
Поклон пред паметта на всички жертви на фашизма! Дано никога това безумие не се повтаря!
- Moron
Достойнтство и патриотизъм, каквито на нас не ни достигат. Готови сме дори да отречем престъпленията на фашизма.
Поклон пред паметта на всички воини и жертви на хитлеризма.
Поклон пред паметта на всички воини и жертви на хитлеризма.
- Moron
Ще припомня думите на един велик публицист - Юлиус Фучик:
"Хора, бдете!"
Аз бих прибавила: Нека историята е урок, който ние, нашите и идващите
след тях поколения да четат с разбиране".
"Хора, бдете!"
Аз бих прибавила: Нека историята е урок, който ние, нашите и идващите
след тях поколения да четат с разбиране".
- DIDI-1
Почитам паметта, но не се поздравявам с победата - ние все пак загубихме, а ни натресоха и Сталин. Ебасси и победата. По-добре Хитлер.
- enigma
Защо не, нима фашизмът е нещо добро, а Хитлер?! Не мисля, че това трябва да бъде забравено, напротив - трябва да се помни от нас и от всички следващи поколения. Цял свят го признава, защо ние отново сме на "терсене"? Не говоря за това, какво е станало след войната, последиците от нея не трябва да се смесват с това, което е било преди и по време на самата война. И за какво са виновни падналите жертви, било то войни или не. А какъв щеше да е нашият живот ако фашизмът бе просъществувал? Моят дядо е участвал в тази война и от малкото което сме успели да го накараме да ни разкаже ми и е настръхвала кожата.
Победа? Да, победа над фашизма, хитлеризма и японския милитаризъм. И всеки който го отрича е предател на човечеството, на свещеното право на живот на всеки индивид и на правото на съществуване на всеки народ и нация.
Поклон пред паметта на всички жертви на Втората световна война!
Победа? Да, победа над фашизма, хитлеризма и японския милитаризъм. И всеки който го отрича е предател на човечеството, на свещеното право на живот на всеки индивид и на правото на съществуване на всеки народ и нация.
Поклон пред паметта на всички жертви на Втората световна война!
- shveda
- Потребител
Първо и при цялото ми уважение не сме "ние", а изразявам лично мое мнение! А то е, че до влизането на САЩ във войната, на практика воюваха два блока с нечовешки измерения (ако нещо създадено от жестокоста и алчността на човека може да бъде наречено нечовешко, ако ми ми бъде позволена тази алюзия на Шекспир). Обективната истина е, че нашият блок загуби и ние го ядохме ... резултата. Само да припомня, че каквото и да е ставало по време на "белия терор", то е детска игра в сравнение с народния съд от 47-54, нали. За негативитие в икономически и народопсихологически план не искам и да коментирам.
И пак ще повторя, поклон пред невинните жертви - тяхната памет е друг въпрос, но нека не преиначаваме собствената си история.
И пак ще повторя, поклон пред невинните жертви - тяхната памет е друг въпрос, но нека не преиначаваме собствената си история.
- enigma
Или живата истина, зависи от възможнастта да се мили самостоятелно, а не по журналистическ и политически клишета, драги ми Мороне.
- enigma
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|