Колеги, моля за становището Ви по повод следния казус:
Доверителят ми е предявил иск пред ............съд, като е получил две съобщения за нередовности в исковата молба. На първото е отговорил, като едновременно с него е поискал удължаване на срока за една от нередовностите, изискваща повече време. При второто съобщение съдът е удължил срока по молбата, но отново е поискал отстраняване и на другите нередовности по първото определение, въпреки, че доверителят ми ги е отстранил. Доверителят ми с втора молба е отстранил само нередовността, за която е удължен срока, защото е счел, че по другите въпроси всичко вече е наред. Следва определение за прекратяване на производството, поради неотстраняване нередовностите в срок и разпореждане за връщане на исковата молба.
Въпросът ми е: Понеже срокът за искане да се възстанови срок изтича в един и същи ден с този за предявяване на частна жалба срещу определението за прекратяване на производството, може ли едновременно да се подадат и двете искания? В една или в две отделни молби следва да се направи това, като се има предвид, че възстановяването на срока се иска от същия съд, а частната жалба е подсъдна на по-горния съд?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 13 Дек 2024, 14:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Възстановяване на срок и частна жалба срещу определение!!!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Понеже е подсъдно на различни инстанции, а функционалната подсъдност и родовата са абсолютни процесуални предпоставки, мисля, че едновременно в една молба това не може да се направи. Освен това, ако Ви възобновят срока, няма да имате никаква нужда от частната жалба, предполагам, и ще "дадете" на съда това, което иска.
- kaka_vida
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|