начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

пълномощно за прехвърляне на автомобил!?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пълномощно за прехвърляне на автомобил!?

Мнениеот len » 06 Юли 2006, 20:09

Здравейте!

Дядо ми е инвалид и притежава лек автомобил. Аз го управлявам с пълномощно, в което освен всичко останало ме упълномощава и да си го прехвърля, когато сметна за необходимо.
Въпросът ми е трябва ли да имам пълномощно и от баба ми, за да си го прехвърля на мое име тъй като автомобилът е придобит по време на брака им. Естествено колата е регистрирана на името на дядо, заради преференциите дадени то ЗДДС.
len
Нов потребител

Мнениеот michoni » 06 Юли 2006, 20:50

Задължително ви трябва пълномощно и от баба ви, тъй като автомобилът си е СИО, нищо че е регистриран само на името на дядо ви. Освен това за прехвърлянето ще ви трябват декларации от двамата по чл.264 ал.2 ДОПК, че не дължат данъци и една обща за гражданство и семейно положение.
michoni
Потребител

Назад към Взаимопомощ