начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

ОБЖАЛВАНЕ ДЕЙСТВИЯ НА СЪД.-ИЗП. СПЕШНО

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ОБЖАЛВАНЕ ДЕЙСТВИЯ НА СЪД.-ИЗП. СПЕШНО

Мнениеот klod » 22 Юни 2006, 12:08

При опис и оценка на имот съдия-изп. определи оценката на имота с помоща на 1 вещо лице.Обжалвах оценката пред ОС и поисках тройна експертиза.СИ ми изпрати съобщение да платя такса за 3-ната експертиза и че оценката не е изпълнително действие за да я обжалвам пред ОС.Каза ми,че щом искам 3-на експерт. тя ще я назначи.Това правилно ли е?Не изземва ли СИ действията на съда?Откъде накъде СИ ще преценява жалба до ОС.Ако обжалвам разпореждането и дали ще спечеля?
klod
Младши потребител

Re: ОБЖАЛВАНЕ ДЕЙСТВИЯ НА СЪД.-ИЗП. СПЕШНО

Мнениеот gdobrev » 22 Юни 2006, 13:23

klod написа:При опис и оценка на имот съдия-изп. определи оценката на имота с помоща на 1 вещо лице.Обжалвах оценката пред ОС и поисках тройна експертиза.СИ ми изпрати съобщение да платя такса за 3-ната експертиза и че оценката не е изпълнително действие за да я обжалвам пред ОС.Каза ми,че щом искам 3-на експерт. тя ще я назначи.Това правилно ли е?Не изземва ли СИ действията на съда?Откъде накъде СИ ще преценява жалба до ОС.Ако обжалвам разпореждането и дали ще спечеля?

Наистина, при несъгласие с първоначалната експертиза ,можете да поискате 3-на такава. Не е необходимо да сезирате ОС за това. Ако съдия изпълнителя Ви откаже назначването на троината експертиза , тогава можете да обжалвате този негов отказ.
Не можете да обжалвате оценката пред ОС. Но при вече подадена жалба съдия изпълнителя , е длъжен да внесе делото в ОС със съответните писмени обяснеиня, въпреки , че съда с определение ще прекрати делото ви.
gdobrev
Младши потребител

Мнениеот gdobrev » 22 Юни 2006, 13:24

klod написа:При опис и оценка на имот съдия-изп. определи оценката на имота с помоща на 1 вещо лице.Обжалвах оценката пред ОС и поисках тройна експертиза.СИ ми изпрати съобщение да платя такса за 3-ната експертиза и че оценката не е изпълнително действие за да я обжалвам пред ОС.Каза ми,че щом искам 3-на експерт. тя ще я назначи.Това правилно ли е?Не изземва ли СИ действията на съда?Откъде накъде СИ ще преценява жалба до ОС.Ако обжалвам разпореждането и дали ще спечеля?

Наистина, при несъгласие с първоначалната експертиза ,можете да поискате 3-на такава. Не е необходимо да сезирате ОС за това. Ако съдия изпълнителя Ви откаже назначването на троината експертиза , тогава можете да обжалвате този негов отказ.
Не можете да обжалвате оценката пред ОС. Но при вече подадена жалба съдия изпълнителя , е длъжен да внесе делото в ОС със съответните писмени обяснеиня, въпреки , че съда с определение ще прекрати делото ви.
gdobrev
Младши потребител

Мнениеот snobb » 22 Юни 2006, 13:50

Защо решихте, че оценката не може да се обжалва пред ОС?
snobb
Младши потребител

Мнениеот klod » 22 Юни 2006, 19:38

А сега при това положение какво да правя?Исках да спечеля и време.СИ ми предлага тройна експертиза,но претупва нещата в полза на взискателя(вещото лице по първата експертиза нямаше лиценз-беше строителен техник).Ако сега не внеса държ. такси за 3-на експ. и ОС прекрати делото,ще загубя възможността да получа 3-на експ. и от СИ,тъй като ще съм изпуснал срока.А докато чакам решението на ОС СИ може да насрочи публична продан и да загубя доста поради ниската първоначална оценка.Мислех,че пред ОС съд също се гледат дела с участието на вещи лица.Дали ще мога да "стигна" до ОС през СИ за да получа по-справедлива оценка?При това положение докато няма решение по спора от ОС,ще може ли СИ да насрочи продан,която да издържи на обжалване?Благодаря.
klod
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ