начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

спечелих екскурзия - не ми я дават....

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

спечелих екскурзия - не ми я дават....

Мнениеот len » 15 Юни 2006, 09:35

ЗДравейте!

Ситуацията е следната - спечелих награда - екскурзия за двама от една медия. След половин година все още не съм си я получила. Обаждах се многократно, пишех мейли, но нищо не постигнах. Първо ме залъгваха, а в момента изобщо не комуникират с мен. Чувствам се като излъгана и мразя да се подиграват така с мен. Кажете ми какво мога да направя.
Само да уточня, че имам писмо от медията, че печеля наградата както и публикуване на страниците на списанието.
Дайте ми съвет.
len
Нов потребител

Мнениеот mishi_83 » 15 Юни 2006, 09:47

Закон за задълженията и договорите

.....
XVII. ПУБЛИЧНО ОБЕЩАНИЕ ЗА НАГРАДА

Чл. 368. Публичното обещание за награда за извършване на определена работа, дадено в писмена форма или обявено чрез печата или по друг начин, задължава обещателя да заплати наградата.
Когато работата се извърши от две или повече лица, наградата се разделя между тях съобразно участието им в извършената работа, а ако това не може да се определи, тя се разделя между тях по равно.
Когато по този въпрос не се постигне съгласие между лицата, наградата се дава, след като спорът се реши по съдебен ред.
Когато работата бъде извършена от две или повече лица, независимо едно от друго, наградата се дава на лицето, което първо представи работата, а когато тя се представи от тях едновременно, наградата се разделя по равно.

Чл. 369. (Ал. 1, изм. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) Публичното обещание за награда за най-добро извършване на определена работа (конкурс) задължава да се изплати обещаната награда на лицето, чиято работа е спечелила конкурса.
Решението на въпроса, дали представените работи отговарят на посочените в конкурса условия, както и сравнителното оценяване на работата, се извършва по определения в обявлението начин.
Когато бъде признато, че участвуващите в работата лица еднакво заслужават наградата, тя се разделя по равно между тях.

Осъдете ги - правото е на Ваша страна!!!
Успех!!!
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот len » 15 Юни 2006, 09:56

А, дали има някакво значение, че наградата е спечелена на принципа на ТОТО-то т.е няма спечелен конкурс, свършена работа и т.н. Обявиха, че ще изтеглят едно читателско писмо получено през годината и то ще спечели. Така изтеглиха моето с най-обикновено пожелание за техния 1-ви рожден ден.
len
Нов потребител

Мнениеот len » 21 Юни 2006, 11:04

Посъветваха ме да напиша нотариална покана! Само, че аз ли трябва да я пиша ли ще ми я напише нотариуса - естествено като му платя? Извършват ли нотариусите такива услуги или само връчват поканите? Моля кажете ми и до кого да я адресирам - до гл. редактор, от когото е писмото ми с поздравлението, че печеля или до издателя на списанието? Извинете ме, ако много ви досаждам!
len
Нов потребител

Мнениеот portokal » 21 Юни 2006, 11:15

Да, но тук няма обещание "ще дам на този, който..." и после отмятане при представяне на работата. Тук има съобщение: ще ти дам на ТЕБ.
И понеже има и съобщение в самата медия, че именно Х печели, и писмо до него... мисля, че нещата отиват отвъд публичното обещание за награда.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот len » 21 Юни 2006, 11:21

Ох, съвсем се обърках! Означава ли това, че не мога да си търся правата по някакъв начин...?
len
Нов потребител

Мнениеот len » 21 Юни 2006, 11:23

Само да добавя, че наградата не е никак малка.. Не, че има някакво значение!
len
Нов потребител

Мнениеот portokal » 21 Юни 2006, 11:28

Според мен точно обратното. Имаш основание, въпреки че не става дума за извършена работа.
Казват ти: ще ти платим една екскурзия. Ти им казваш: ами хубаво, съгласен съм. Това не е ли договор?
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ