Здравейте,
моля дайте съвет как да се защитим от постоянни набези на куриери на съдия-изпълнител, който търси друга фирма на адреса на нашия офис - съответната фирма е предишен наемател на офиса, ние имаме договор за наем от началото на 2004г. и на този офис е данъчната ни регистрация и всичко останало. Абсолютно навсякъде по изисквания на законовата уредба е указан този наш адрес за официална кореспонденция. Явно предишната фирма не си е сменила данните (така разбира се е изгодно за нея), освен това имената ни са много близки. Как да се защитим и какво основание би имал съдия-изпълнителят да дойде при нас с полиция - това ни предаде последния куриер от негово име? Благодаря за съдействието на всички, които ми дадат съвет!
- Дата и час: 05 Дек 2024, 03:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем-съдия-изпълнител търси друга фирма на наш адрес!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем-съдия-изпълнител търси друга фирма на наш адрес!
pepka_m написа:Здравейте,
моля дайте съвет как да се защитим от постоянни набези на куриери на съдия-изпълнител, който търси друга фирма на адреса на нашия офис - съответната фирма е предишен наемател на офиса, ние имаме договор за наем от началото на 2004г. и на този офис е данъчната ни регистрация и всичко останало. Абсолютно навсякъде по изисквания на законовата уредба е указан този наш адрес за официална кореспонденция. Явно предишната фирма не си е сменила данните (така разбира се е изгодно за нея), освен това имената ни са много близки. Как да се защитим и какво основание би имал съдия-изпълнителят да дойде при нас с полиция - това ни предаде последния куриер от негово име? Благодаря за съдействието на всички, които ми дадат съвет!
Vie nqmate li si urist на фирмата, който да ви даде отговор на този елементарен въпрос? Каква е тази фирма, която си поставя проблемите в интернет? Сигурно се състои от двама души - шеф и секретарка
Добре е, че поне нямате правописни грешки в написаното.
- bukvar
- Нов потребител
bukvar, благодаря за признанието за липсата на правописни грешки, едно уточнение - фирмата е от 25 човека, адвокат си нямаме, защото все попадаме на едни "умници", които се оказва, че знаят по-малко от мен... затова се опитвам да намеря съдействие тук, докато търся "ЧИТАВ" адвокат, че току виж утре пак са ме нападнали куриерите на съдия-изпълнителя. в интерес на истината не съм очарована от създалата се ситуация и от факта, че сама трябва да се спасявам, но се налага - който иска да ми помогне, ако не желаеш - добре, но не е необходимо да обиждаш.
- pepka_m
- Младши потребител
pepka_m написа:bukvar, благодаря за признанието за липсата на правописни грешки, едно уточнение - фирмата е от 25 човека, адвокат си нямаме, защото все попадаме на едни "умници", които се оказва, че знаят по-малко от мен... затова се опитвам да намеря съдействие тук, докато търся "ЧИТАВ" адвокат, че току виж утре пак са ме нападнали куриерите на съдия-изпълнителя. в интерес на истината не съм очарована от създалата се ситуация и от факта, че сама трябва да се спасявам, но се налага - който иска да ми помогне, ако не желаеш - добре, но не е необходимо да обиждаш.
Popravete me ako gresha, no ne vijdam da sym izpolzvala obidni dumi.
Neshto poveche. Dokato az se obryshtam kym vas na " Vie ", predvid , che ne se poznavame, Vie si pozvolqvate svoevolieto da govorite s nepoznat na " malko ime ". Tova e izpolzvane na neuchiva forma na obryshtenie. Moje firmata Vi da ima personal i 250 dushi, no Vie gi petnite.
- bukvar
- Нов потребител
bukvar написа:pepka_m написа:bukvar, благодаря за признанието за липсата на правописни грешки, едно уточнение - фирмата е от 25 човека, адвокат си нямаме, защото все попадаме на едни "умници", които се оказва, че знаят по-малко от мен... затова се опитвам да намеря съдействие тук, докато търся "ЧИТАВ" адвокат, че току виж утре пак са ме нападнали куриерите на съдия-изпълнителя. в интерес на истината не съм очарована от създалата се ситуация и от факта, че сама трябва да се спасявам, но се налага - който иска да ми помогне, ако не желаеш - добре, но не е необходимо да обиждаш.
Popravete me ako gresha, no ne vijdam da sym izpolzvala obidni dumi.
Neshto poveche. Dokato az se obryshtam kym vas na " Vie ", predvid , che ne se poznavame, Vie si pozvolqvate svoevolieto da govorite s nepoznat na " malko ime ". Tova e izpolzvane na neuchiva forma na obryshtenie. Moje firmata Vi da ima personal i 250 dushi, no Vie gi petnite.
Дали петня или не персонала на фирмата - те сами могат да преценят според делата ми до момента, а по въпроса за учтивите форми - прав сте, но ако сте ползвали по-често (а не от 2 дни) подобни форуми, е трябвало да свикнете до сега с начина за обръщение в тях.
- pepka_m
- Младши потребител
Вземете се появете при този съдебен изпълнител, дайте му копия от решенията си за вписване, дайте и договора за наем, ако трябва; и му обяснете, че там такава фирма, дето търси, няма. Би трябвало да вдене, че там няма активи на длъжника по изпълнителното дело.
Ако пък не - предполагам, че за съответните си материални активи имате необходимата счетоводна документация, за да докажете, че са Ваши, ако толкова напира да прави нещо повече като опити за опис и продажба на движими вещи.
Успех!
Ако пък не - предполагам, че за съответните си материални активи имате необходимата счетоводна документация, за да докажете, че са Ваши, ако толкова напира да прави нещо повече като опити за опис и продажба на движими вещи.
Успех!
- ykovachev
- Активен потребител
ykovachev, благодаря за отговора, естествено, че имаме необходимата документация и то в изряден вид, минавали сме през десетина данъчни ревизии, но има ли право да идва при нас и то с какво документи може да дойде и да иска от нас доказателства, че материалната база си е наша, а като адрес на издирваната фирма пише просто - етаж 4 на офис сградата - на този етаж има 10 фирми наемателки?
- pepka_m
- Младши потребител
Вероятно в актуалното състояние на длъжника по изпълнителното дело (а при образуване на такова дело следва да се представи такова удостоверение) е посочен адрес, който някак се приема, че е Вашия. Идете при съдебния изпълнител лично - това е най-ефективния метод в случая. Ако взискателят не може да намери истински адрес на длъжника, това не е Ваш проблем.
- ykovachev
- Активен потребител
pepka_m написа:Дали петня или не персонала на фирмата - те сами могат да преценят според делата ми до момента, а по въпроса за учтивите форми - прав сте, но ако сте ползвали по-често (а не от 2 дни) подобни форуми, е трябвало да свикнете до сега с начина за обръщение в тях.
Nezavisimo ot kolko vreme se poseshtava opredelen forum, obryshtenieto e rezultat ot VYZPITANIETO na uchastvashite. Вашето възпитание изглежда не се влиеяе от това. Съдейки и по предишните Ви прояви тук - наистина сте си спечелили "уважението".
Дано участващите в този форум преценят сами обстоятелството дали трябва да Ви дадат съвет. Аз самата няма да го направя.
- bukvar
- Нов потребител
Не съм сигурна, че личното посещение при съдебния изпълнител ще помогне / зависи от това на кого ще попаднете /. В случая призовкарката трябва да впише в самата призовка, че на посочения адрес има офис на друга фирма. При това положение делото би трябвало да продължи при условията на чл.51 ГПК. Повечето съдебни изпълнители, обаче продължават да изпращат призовки /напълно безсмислено според мен, а и неоправдано бавят изпълнението/. Това, което можете да направите Вие, според мен е следното: Пишете една молба до СИС при съответния РС, по изп.дело № /ако призовкарката Ви го покаже/. В нея уточнявате, че на този адрес е адресът на управление/или офиса/ на вашата фирма и няма лице за контакт с друга фирма. Така поне в делото ще има документ, който ще пречи по същото дело да ви изпращат призовки на вас. Трябва, обаче да Ви разочаровам, като Ви кажа, че съдът е длъжен да изпрати призовката на адреса посочен в удостоверението за актуално състояние на търговското дружество.
- vega
- Потребител
Re: Проблем-съдия-изпълнител търси друга фирма на наш адрес!
pepka_m написа:Здравейте,
Кой ли е поставил отново тема?! Администраторът pepka_m. Тя, която " знае повече " от адвокатите. Дълбоко се съмнявам, че Вие pepka_m имате практически и теоритически знания и умения повече и от най-слабия адвокат. ЗА пореден път проличава намерението ви за " да спестите определена сума парични средстава, както и преди съм писал. Всички юристи, за да станат такива са прекарали не една и две безсънни нощо в продължение на повече от 5 години. Вие искате те да си предоставят на Вас за н-ти път труда безплатно. И то не защото нямате възможност, точно обратното - защото не искате да плащате..
Последното изречение от написаното от Вас звучи наистина тривиално. Благодарите за помощта вече повече от два месеца!!!!!!!! Както каза колежката " bukvar " каква е тази фирма, която си поставя проблемите тук? И второ след което повече няма да пиша по тази тема - за два месеца не можете да си намерите " читав " адвокат?! Е това наистина е капката, която преля чашата. Изглежда проблемът не е в адвокатите...
Лек ден!
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
vega, благодаря за съвета, ще коментирам с ръководството и се надявам на добро разрешение на случая. Успехи!
- pepka_m
- Младши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|