Платих членския си внос за ноември и декември 2005 в началото на месец март ведно с лихвите за забава. Днес получих призовка, че срещу мен е образувано дисциплинарно дело и от колегията ми казаха, че наказанието ми ще бъде глоба. Призовката ми е изпратена на 18.05.2006, т.е. повече от два месеца след изплащане на дължимите суми за членски внос.
Няма никаква практика и не знам какво мога да направя, а не ми се плащат глоби? Редно ли е сакцията за забава в плащането на сума от 40 лв. с малко повече от три месеца да ми струва от една до мин.работни заплати?
Наказателните лихви, които съм платила не са ли сакция?
Колко пъти ще ме наказват за едно и също нарушение?
Моля, колеги, помогнете!
- Дата и час: 13 Дек 2024, 15:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Aдвокатската колегия ме съди! Помощ!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Няма ли колега, който да е изпадал в подобна ситиуация?
За мен е много важно да чуя нечие чуждо мнение - смятате ли, че колегията имаправо да ме накаже толкова "сурово" ??
За мен е много важно да чуя нечие чуждо мнение - смятате ли, че колегията имаправо да ме накаже толкова "сурово" ??
- coreli
- Младши потребител
Колега доколкото разбирам за тази година нищо не сте внесели. За Ваше сведение сумите се дължат всеки месец, т.е. ако не сте си платили до май 2006 и за тезе пари ще Ви глобят. Освен това бъдете щастлив, че не са решили да Ви лишат от адвокатски права например за 3 месеца, което си е по-неприятно. Така, че каквото сте си надробили, това ще сърбате.
В нашата колегия има адвокати, които ги лишиха от адвокатски права за 6 месеца заради неплатени вноски към колегията. Пък като не сте доволни обжалвайте, но нарушението е формално-има срокове, в които да внасяте вноските, а Вие най-вероятно нямате извинителна причина. Причина от сорта нямах доходи не е извинителна.
В нашата колегия има адвокати, които ги лишиха от адвокатски права за 6 месеца заради неплатени вноски към колегията. Пък като не сте доволни обжалвайте, но нарушението е формално-има срокове, в които да внасяте вноските, а Вие най-вероятно нямате извинителна причина. Причина от сорта нямах доходи не е извинителна.
- pitasht
- Активен потребител
Всъщност вноските ми за тази година са ОК.
Всички ли са на мнение, че "каквото съм си надробила, това ще си сърбам" ??
Всички ли са на мнение, че "каквото съм си надробила, това ще си сърбам" ??
- coreli
- Младши потребител
coreli написа:Всички ли са на мнение, че "каквото съм си надробила, това ще си сърбам" ??
По принцип е така в живота, не само в твоя случай. Гледай да си взимаш поука от грешките си и да не ги повтаряш
- yavor
- Младши потребител
Щом сте изрядна, няма от какво да се опасявате. А и нали сте адвокат, погледнете ЗА, там сигурно пише кога колегия може да налага санкции, какъв е реда за обжалване и прочее...
Мен ми е интересно друго обаче. За какво се използват средствата, събирани от членски внос? Вас адвокатите това интересува ли ви?
Мен ми е интересно друго обаче. За какво се използват средствата, събирани от членски внос? Вас адвокатите това интересува ли ви?
- tano
- Младши потребител
tano написа:Щом сте изрядна, няма от какво да се опасявате. А и нали сте адвокат, погледнете ЗА, там сигурно пише кога колегия може да налага санкции, какъв е реда за обжалване и прочее...
Нима не знаете ? Ето ви примерен Schedule на членовете на ВАС (не съда), САК и пр.
1. Януари - конференция на IBA в Колорадо спрингс, САЩ. Настаняване в Хайат или Хилтън, екскурзия с хеликоптер - оглед на Grand Canyon;
2. Февруари - конференция на "Панамерикански адвокати за човешки права" в Рио де Жанейро. Екскурзия с кораб по р. Амазонка;
3. Март - редовна среща на Конфедерацията на европейските адвокатури в Париж / Женева / Хага и т.н.
4. Април - редовна среща на адвокатите-католици в Сантияго де Компостела, Испания....
...... и т.н.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
gudio написа:tano написа:Щом сте изрядна, няма от какво да се опасявате. А и нали сте адвокат, погледнете ЗА, там сигурно пише кога колегия може да налага санкции, какъв е реда за обжалване и прочее...
Нима не знаете ? Ето ви примерен Schedule на членовете на ВАС (не съда), САК и пр.
1. Януари - конференция на IBA в Колорадо спрингс, САЩ. Настаняване в Хайат или Хилтън, екскурзия с хеликоптер - оглед на Grand Canyon;
2. Февруари - конференция на "Панамерикански адвокати за човешки права" в Рио де Жанейро. Екскурзия с кораб по р. Амазонка;
3. Март - редовна среща на Конфедерацията на европейските адвокатури в Париж / Женева / Хага и т.н.
4. Април - редовна среща на адвокатите-католици в Сантияго де Компостела, Испания....
...... и т.н.
Адвокати католици ,а ........какви ги разправя тогава попа /монсеньора/ ,че нямали ,че пратили човек във Ватиканът да се учи ,че няма тука и църковен съд/техен де/ ,че да разтрогнат/по точно обявят за нищожен/ един тъп църковен брак.
Адвоката им трябвал да им разяснява и аз не знам кво канони ли закони ли ...................
Боже пък те среща правили и аз плащам месечни вноски за това
- donna
- Старши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|