начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

помощ смениха името на улицата ми

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

помощ смениха името на улицата ми

Мнениеот sisiboata » 08 Юни 2006, 20:20

Помогнете- на сесия на общинския съвет са ни сменили името на улицата- на нея има много фирмени адресни регистрации.помогнете ми и ми кажете как и къде да подам жалба,за да се попъча да отменя решението на общинския съвет.Това означава ли че тр.да сменяме адресните регистрации и на лич.карти.а за фирмите те тр.ли да се пререгистрират в съда.Мога ли да съдя общината,че самоволно е сменила името и че ми нанася вреда-емоционална и материална.Предварително благодаря.
sisiboata
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 09 Юни 2006, 02:56

Необходимо е да уточните, какво е било старото име на улицата, на какво е променено, в какво се състоят емоционалните Ви вреди.

-----------------------

Решенията на ОбС могат да се обжалват от областния управител в едномесечен срок. Можете когото можете да сезирате. Кметът също може да наложи вето.

Можете да съдите всекиго и за всичко. Включително и общината. Доколкото разбирам, интересува Ви непозволено увреждане, като за вреди от административни актове искът ще е по ЗОДОВ (12.07.2006 г.), в останалите случаи ЗЗД. Въпросът в случая е, дали имате основание, тоест не е достътъчно наличието на вреда, но и противоправността на деянието, която в случая отсъства. Такова решение е в компетенциите на ОбС (т. 18, на чл. 21 на ЗМСМА), така че не ми се струва "самоволно". :lol:

Не мога да кажа със сигурност, но според мен не е необходима пререгистрация на физически и юридически лица, защото не става дума за смяна на адреса, а решението на общинския съвет е известно на всички, след като се публикува. Разбира се, като му дойде времето по ЗТР, ще подадете новото име на улицата.
Последна промяна kontrol на 09 Юни 2006, 03:26, променена общо 3 пъти
kontrol
Активен потребител

Мнениеот gudio » 09 Юни 2006, 03:07

kontrol, пак не спиш, а ? :lol: Имал съм поредица от н.а.х. дела, свързани с "прелицензиране" за продажба на алкохол на заведения, намиращи се на улици със сменени имена... Гаврят се с хората, искат им промяна в съдебната регистрация на фирмите, после не им признават регистрациите на търговски обекти и лицензите, искат нови такси и нови регистрациии и лицензирания... Данъчни, КТЗП и др. подобни плъзват и почват да съставят актове - "лицензът е ... (?) изтекъл,... не се отнася до същото заведение, в него се сочи друг адрес..."
Бях се заканил да подавам в Страсбург жалба по един такъв повод, но клиентът се отказа.
...
sisiboata, имаш ли отношение към "агнешкото" ?, ако да, значи се познаваме :lol: :lol:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gudio » 09 Юни 2006, 03:10

P.S. Контрол, защо се правиш на "Жорж Санд" ?
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот kontrol » 09 Юни 2006, 03:14

Тюх да му се не види, човек и нощем не може да си редактира правописните грешки в мненията спокойно. :twisted:
Не ми се струва логично - ти не си сменяш фирмата на ЮЛ, нито адреса, променено е името на улицата, а това е известно, ако трябва ще се докаже.
kontrol
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ