начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Моля помогнете!!!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля помогнете!!!

Мнениеот maika78 » 08 Юни 2006, 19:33

Здравейте, моля за съвет! Скарахме се с детето ми, което е на 12 години. То избяга при баба си, която е майка на бившия ми съпруг. ОТ години тя го настройваше срещу мене. Към кого да се обърна за да си върна детето ?
maika78
Нов потребител

Re: Моля помогнете!!!

Мнениеот agcanev » 19 Юни 2006, 10:34

maika78 написа:Здравейте, моля за съвет! Скарахме се с детето ми, което е на 12 години. То избяга при баба си, която е майка на бившия ми съпруг. ОТ години тя го настройваше срещу мене. Към кого да се обърна за да си върна детето ?
tozi sait niama da vi pomogne mnogo da popravite otno6eniata s deteto si. ivaobst e sas " silata na zakona " moje da ima neblagopriaten efekt . tarsete na4ini da govorite sdeteto si,davi idva na gosti , da ne skasvate napalno - za6toto niama da mojete nisto da mu obiasnite, a to niama da iska davi e slu6atel .ako ima blizak priatel(ka)- deteto vi polzvaite inego, moje iniakoi drug v4ieto mnenie se vslu6va.
agcanev
Младши потребител

Re: Моля помогнете!!!

Мнениеот mishi_83 » 19 Юни 2006, 10:56

maika78 написа:Здравейте, моля за съвет! Скарахме се с детето ми, което е на 12 години. То избяга при баба си, която е майка на бившия ми съпруг. ОТ години тя го настройваше срещу мене. Към кого да се обърна за да си върна детето ?

Към кого ще се обръщате?! Бабата крие ли го от Вас.. не Ви ли дава да го виждате, да разговаряте и въобще да контактувате с него? Отидете и си вземете детето по простта причина, защото сте негов родител (законен представител) и баба му няма никакви права над него! Когато го приберете вкъщи се опитайте да изясните отношенията по между си.. възможно е да не Ви говори известно време, но подходете тактично и се опитайте да разрешите конфликта благоприятно! Обяснете му, че Вие сте му майка и отговаряте за неговите действия, постъпки, възпитание.. и че това не е начин за разрешаване на проблемите! (предполагам, че причината за неговото бягство не е малтретиране от Ваша страна?!).

Ако бившата Ви свекърва възпрепятства връщането на детето, то потърсете съдействие от полицията! Мястото на детето е при Вас, а не при "чужди" хора, които в момента по всяка вероятност го манипулират и настройват против Вас!!!
Нищо не пишете за бившия си съпруг - ако детето е при него нещата стоят по малко по-ралзличен начин..

Успех.. и не се притеснявайте - това са рисковете на "професията" родител, но те са преодолими!!!
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Назад към Взаимопомощ