- Дата и час: 05 Дек 2024, 04:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нотариална покана
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Нотариална покана
Моля помогнете за решаването на следния проблем. От старата ми работа при напускане ми начисляват два пъти обезщетения отпуска и ми го плащат по разплащателната сметка. След време се обади касиерката и ме помоли да го върна. Аз приех но като уточнихме сумата се оказа че ме ощетяват в чистото възнаграждение понеже са платили данъци и осигуровки върху по голяма основа. При това положение се отказах от въстановяването на средствата понеже ми падна чистото възнаграждение което съм изработила. Сега ми пращат нотариална покана. Какво пжслидствия ще има.
- silni
- Нов потребител
Би следвало да върнете сумата, която надвишава размера на дължимото Ви обезщетение за неизползван отпуск. Не сте длъжна да отговаряте за грешките на касиера и на преприятието при начисляването на данъци и осигуровки, но сте длъжни да върнете, това което не Ви се дължи. Така, че изчислявате правилно размера на обезщетението и разликата я връщате, а пък предишния Ви работодател би трябвало да си оправи "сметките" с данъчните органи.
- aequietboni999
- Младши потребител
коя точно сума. Например
брутна заплата 500
обезщетение 100
основа за облагане 600
осигуровки 150
данък 100
чиста сума 350 а аз получавам чисто всеки месец 400 така си губа чистата сума която получавам и като върна края
брутна заплата 500
обезщетение 100
основа за облагане 600
осигуровки 150
данък 100
чиста сума 350 а аз получавам чисто всеки месец 400 така си губа чистата сума която получавам и като върна края
- silni
- Нов потребител
Ако става въпрос за данъци и осигуровки, които се удържат от вашето възнаграждение, ще си ги възстановите когато в края на годината ви направят преизчисления върху заплатата, това е по принцип. Вземете си бележка от работодателя за всички изплатени възнаграждения и удържани суми.
- chima
- Потребител
но този работодател не иска да ми даде бележка за доходите и така един омагьсан кръг ще ме осъди ли да ги върна.
някъде мисля че в кодекса на труда пишеше че такива греши са за сметка на работодателя
някъде мисля че в кодекса на труда пишеше че такива греши са за сметка на работодателя
- silni
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|