начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Действие или бездействие на съдия-изпълнителите

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Действие или бездействие на съдия-изпълнителите

Мнениеот vesi.g » 05 Май 2006, 13:27

Здравейте! Имайки предвид компетенцията Ви в правото бих искала да Ви задам въпрос. Спечелих гражданско дело срещу бившата ми фирма за неправомерно уволнение. На база моя молба беше издаден изпълнителен лист, след което си издадох удостоверение от НАП за липса на задължения. Представих го на съдия-изпълнителя, а фирмата своевременно чрез платежно нареждане преведе сумата на съдия-изпълнителя, на която я бях осъдила. Но вече 4 месеца не мога да си взема парите. Пристигнаха всички удостоверения от НАП и големите данъкоплатци за липса на задължения на фирмата. Представих на съдия изпълнителя молба за изплащане на сумата с номера на банковата ми сметка. Той написа заповед за изплащане на сумата, на която се подписах, но парите още ги няма. На какво основание съдия-изпълнителя не ми я превежда и в какъв срок може да я забавя? Моля за отговор!
Последна промяна vesi.g на 05 Юни 2006, 13:11, променена общо 1 път
vesi.g
Нов потребител

Мнениеот tankovbg » 05 Май 2006, 13:52

ГПК---------------
Чл. 349. (1) (Доп. - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Всички суми, постъпили по изпълнителното дело от длъжника, от третото задължено лице, от наддавачи и купувачи по проданта, както и от магазините или борсите, извършили проданта на движими вещи, се внасят по сметката на държавния или частния съдебен изпълнител.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Изплащането на дължимите на взискателя и на присъединените кредитори суми става въз основа на платежни нареждания на държавния или частния съдебен изпълнител, който отбелязва погашението върху изпълнителния лист.
(3) (Нова - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Когато взискателят не е посочил сметка за превод на постъпилите суми, те остават по сметката на държавния или частния съдебен изпълнител до поискване.
--------------------------------------
Посочили ли сте сметка за превод ? Поискали ли сте си писменно парите ? Ако да жалба до ОС чрез СИС с основание чл. 332 ГПК.
tankovbg
Потребител

Re: Действие или бездействие на съдия-изпълнителите

Мнениеот vesi.g » 05 Май 2006, 16:53

vesi.g написа:Здравейте! Имайки предвид компетенцията Ви в правото бих искала да Ви задам въпрос. Спечелих гражданско дело срещу бившата ми фирма за неправомерно уволнение. На база моя молба беше издаден изпълнителен лист, след което съдия изпълнителя ми каза, че трябва да ми бъде издадено удостоверение от НАП за липса на задължения. Представих го на съдия-изпълнителя, а фирмата своевременно чрез платежно нареждане преведе сумата на съдия-изпълнителя, на която я бях осъдила. Но вече 3 месеца не мога да си взема парите. На какво основание съдия-изпълнителя не ми я превежда? Моля за отговор!

Здравейте! Посочила съм сметка за превод, но няма резултат
vesi.g
Нов потребител

Мнениеот toti99 » 08 Май 2006, 20:19

Сигурна ли си , че парите са преведени от фирмата по сметката на съдия-изпълнителя. Ако не си видяла платежното нареждане със сметката на съдия изпълнителя не можеш да бъдеш сигурна , че парите са преведени.
Пишеш , че си посочила сметка за превод. Можеш ли да докажеш това. Вариант . Оставила си на масата на съдия изпълнителя листче с номер на сметка. След теб той го изхвърля в кошчето. Няма доказателства , че си оставила сметка. Съвет . Изпрати му номер на сметка по препоръчана поща с текст какво изпращаш.
toti99
Потребител

Мнениеот vesi.g » 09 Май 2006, 08:58

toti99 написа:Сигурна ли си , че парите са преведени от фирмата по сметката на съдия-изпълнителя. Ако не си видяла платежното нареждане със сметката на съдия изпълнителя не можеш да бъдеш сигурна , че парите са преведени.
Пишеш , че си посочила сметка за превод. Можеш ли да докажеш това. Вариант . Оставила си на масата на съдия изпълнителя листче с номер на сметка. След теб той го изхвърля в кошчето. Няма доказателства , че си оставила сметка. Съвет . Изпрати му номер на сметка по препоръчана поща с текст какво изпращаш.

Здравейте! Платежното нареждане съм го видяла лично, но нямам никакво доказателство, че съм оставила номера на сметката. Може ли да напиша някаква молба, че желая парите да ми бъдат преведни по моята сметка, като молбата ще я заведа в деловодството на съда и си взема входящ номер?
vesi.g
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 09 Май 2006, 18:39

Всичко може.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот toti99 » 09 Май 2006, 21:00

За съжаление мила нямам много голям опит по отношение по нататъшните ти действия . Нека по въпроса се произнесат по опитните.
toti99
Потребител

Мнениеот donna » 09 Май 2006, 21:10

Да можете да напишете молба и да поискате парите да се преведат по посочена от вас сметка .

до Съдия изпълнител при Районен съд ..........

Молба

от.................
Взискател

по изп.д.№...........на СИС при Районен съд...............

Уважаеми Г-н /Г-жо / Съдия Изпълнител,

Моля постъпилите суми по по изп.д.№........... да ми бъдат приведени по моя банкова сметка .
Банка еди коя си ..........,б. сметка .........,б. код..............

гр..............,......2006г. С уважение
donna
Старши потребител

Мнениеот casper » 10 Май 2006, 10:42

Не забравяйте да си направите копие на молбата, на което копие да ви сложат входящ номер!
casper
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ