- Дата и час: 04 Дек 2024, 20:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблеми на BG граница???
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Проблеми на BG граница???
Имам приятел-чужденец, който за втори път има проблеми на КПП при влизането си в България... На запитването ми защо не му позволявят да влезне в страната не ми дават ясен отговор. Какво да направя... Помощ:)
- lateva
- Младши потребител
Дали ще стане така, има ли някаква конкретна форма?
skalata_tsak написа:нали ти е приятел, правиш му покана!
- lateva
- Младши потребител
Има специална форма, продава се по РПУ-тата (поне едно време така беше, отдавна не съм канил). Прави се заверка в общината, че имаш постоянен адрес, както и нотариална заверка на подписа на канещия. Подробности може да научите в "Документи за самоличност и миграция" при СДВР - бул. "Мария Луиза" (Паспортното)
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
отнсно BG граници
Когато се завърнах от нелегална работа в чужбина на Калотина възникна следната ситуация
Опрощаване на грях от минитчаря / 1 година нелегален престой/ = 10 евро;за две години умножете по 2 и т.н. само от нас митничаря взе 80 евро.
Опрощаване на грях от минитчаря / 1 година нелегален престой/ = 10 евро;за две години умножете по 2 и т.н. само от нас митничаря взе 80 евро.
- laurra
- Младши потребител
Re: отнсно BG граници
laurra написа: Когато се завърнах от нелегална работа в чужбина на Калотина възникна следната ситуация
Не е много, като се вземе предвид престоя ви, но сте можели да се заядете и да не му дадете нищо. Особено ако е бил "митничар" - той изобщо няма думата и не му е работа да ви коментира просрочията, имат някаква дума "КПП-ейците" (гранична полиция), не знам дали ги различавате двата вида служители по униформите. Но и те по закон (Закон да българските документи за самоличност) не могат лично нищо да ви направят, трябва да ви задържат паспортите, да ги пратят в ДНСП и т.н. и ако не сте били експулсирани от чужбината - нищо не могат да ви направят (щяхте да кажете, че сте били 1 год. не в Шенгеня, а в Сърбия, например...). Но един от принципите на ширещата се корупция е - да платим, за да си спестив разправиите за да доказваме, че нямаме сестра...
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
-
gudio - Активен потребител
Така е, може и нищо да не се "бутне", но от какво ще се прехранват горките хорица, които работят на КПП-то... Разбира се, ние ще използваме по-лесният начин и за 20-30лв. ще си има покана, ако и тя не свърши работа... тогава ще се пробва с плащането... въпреки че съм противник на всеобщата практика да се плаща...
- lateva
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|