начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

дело за лихви

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дело за лихви

Мнениеот Пстрадал » 17 Апр 2004, 21:50

Спечелих дело срещу общинaта да ми върне неправомерно взети пари,но адвокатката не е писала в иска лихви и неустойки.Даже е забравила и хонорара си.Повече от година след подтвърждението от ВКС ми преведоха около 25% от сумата.

Въпроса ми е мога ли да заведа отделно дело за лихвите и евентуално за неустойки срещу общината и дали мога да поискам Общината да ми плати парите на веднъж?
Пстрадал

Re: дело за лихви

Мнениеот Камен » 18 Апр 2004, 23:33

Мисля.че може да се заведе дело и за лихвите и неустойките,а и за пропуснати ползи.Би трябвало да се спечели,щом като веднъж са присъдили във ваша полза.
Нямам опит в подобни дела,а практиката е по-меродавна от теорията.
Камен

Мнениеот adviser » 19 Апр 2004, 00:55

Искът е допустим. Но все пак вж. чл. 119 от ЗЗД. Готов сам да Ви водя делото.
adviser

Мнениеот Anastassia Terzieva » 19 Апр 2004, 11:28

zdraveite
mojete da zavedete delo za lihvite, koeto pri polojenie che ste spechelili deloto za glavnicata ne e goliam problem
neustoikata se dalji samo ako ima izrichno ugovorena takava, koeto v sluchaia pr4edpolagam ne e taka
mojete sushto da gi sudite i za obezshtetenie za vredi,
Anastassia Terzieva

Мнениеот gogo6 » 21 Апр 2004, 23:41

Da ama vij davnostta po 111 ZZD-3 god.
gogo6

Мнениеот Patarok » 27 Апр 2004, 23:23

Ако не е минала тригодишната давност за лихвите може да осъдите общината,но добре е да не жи веете вече там.Може да поискате и обещетение от адвоката си,който не е защитил вашия интерес по най-добрия начин.Време е да видим и такова дело.Некадърните адвокати(обикновенно бивши ппокурори или следователи) е време да бъдат поразчистени.
Patarok

Мнениеот Карскочев » 29 Апр 2004, 21:47

Въпросъ е от кой момент започва да тече този тригоишен давностен срок?
Карскочев

Назад към Взаимопомощ