начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Личен лекар-кражба на пациенти от колега

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Личен лекар-кражба на пациенти от колега

Мнениеот Писна ми » 21 Яну 2006, 16:42

Здравейте!
Съпругата ми е личен лекар,има пациенти и амбулатория в съседно село.В средата на ноември се появи неин колега,който със съдействието на кметът на селото разпространи рекламни листовки в който предлага себе си и екип от специалисти,един от тях служител в общината-директор на дирекция социални и духовни дейности т.е. от него зависи всичко относно здравеопазването.

След сигнал до РЦЗ и проверка се оказа че,няма право изобщо да се рекламира.Но междувременно той вече се бе свързал със медицинската сестра уволнена дисциплинарно от съпругата за издаване на рецепти за психиатрични лекарства без нейно знание.

Така тя обикаляйки домовете на хората в селото е записвала за него,като им представяла най-различни версии за да ги склони-например казвала е че,ако искат да останат пациенти на съпругата ми трябва да се запишат отново,на други е обяснявала че,съпругата ми прекратява дейност и други подобни.
Как да да направим така че,този избор да се касира,при положение че,пациентите казват всичко това но никой не е съгласен да свидетелства в съд?
Може ли да се позовем на това че,по закон правото на избор на личен лекар е инициатива на пациента а в случаят не е така?
Не трябва ли РЗОК след като е сигнализирана от РЦЗ и от съпругата да заеме някаква позиция?

П.П.Обръщам се към вас тъй като този сюжет се разиграв за пореден път и ни се налага сами да се оправяме,а си мисля че,за това трябва сътветните иституции да носят отговорност.Както се предполага самите хора от селото абсолютно нищо не разбират и се поддават на подобни.
Благодаря ви.
Писна ми

...

Мнениеот автора » 22 Яну 2006, 12:25

Найстина ни е много необходима някаква изходна позиция или поне юридическа предценка как да се справим с тази ситуация.

Ползвали сме кредити въз основа на тази дейност който инвестирахме в медицинско оборудване...!?!
автора

Назад към Взаимопомощ