- Дата и час: 02 Дек 2024, 23:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос по ЗЗД
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос по ЗЗД
Колеги възможно ли е по чл. 102 ЗЗД Кредиторът предварително да се съгласи, че длъжникът може да бъде заместен по всяко време от произволно посочено от него лице?Дали ще е валидно такова съгласие и дали има съдебна практика по въпроса?
- TtTtT
Според мен рискуваш, т. к. съгласието следва да е изрично: аз го тълкувам, като съгласие на кредитора едно конкретно лице да замести длъжника. Ако таков съглесие е дадено общо и предварително, то не би съдържало данни за третото лице. В подкрепа на това становище е и определянето на началния момент, от който съглашението между третото лице и длъжника има действие спрямо кредитора.
- Гост
RE
Напълно съм съгласен, че логиката е в подкрепа на горното - все пак обаче ще е хубаво ако мога да се позова на съдебно решение или поне някое изказване в теорията. Някакви идеи?
- TtTtT
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|