начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Съоръжение на БТК в двора ми

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот БТК » 17 Яну 2006, 21:46

От 5 години съм собственик на дворно място, в което има съоръжение на БТК - някаква кутия с кабели.

Има ли начин да ги принудя да си плащат наем за това, и то да ги осъдя със задна дата - да си платят с лихвите, за 5 години назад?

С какъв адвокат трябва да се свържа и каква ли ще е процедурата?
БТК

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 12:12

Уважаеми господине,
На мнение съм, че няма правно основание за търсене на заплащане на наем за съоръжението. Ако се свържете с адвокат той ще Ви обещае, че ще води делото, но резултата от такова дело е несигурен.
Гост

Мнениеот гост » 19 Яну 2006, 12:12

Уважаеми господине,
На мнение съм, че няма правно основание за търсене на заплащане на наем за съоръжението. Ако се свържете с адвокат той ще Ви обещае, че ще води делото, но резултата от такова дело е несигурен.
гост

Мнениеот miss pravo » 19 Яну 2006, 23:52

sydi gi,razbira se..otkyde da e siguren 4ovek,4e syoryjeniyata na BTK sa bezopasni za zdraveto. shumove, vibracii, obly4vane- podai jalba do juriskonsulta na syotvetnoto podelenie na BTK v grada ti. ili do otdel "jalbi"- makar 4e te se zaminavat po-skoro sys problemi okolo smetkite na abonatite i drugite uslugi na kompaniayata...sve pak probvai!
miss pravo

Мнениеот Гост » 20 Яну 2006, 18:00

А от къде сте сигурен, че съоръжението е на БТК. Може пък да е на Ал каида. Пуснете съобщение в два ежедневника до собственика да го отстрани, дайте мя някакъв срок-примерно 14-дневен и след това го махайте-няма да е самоуправство.
Гост

Мнениеот ILI » 20 Яну 2006, 20:46

KAK SE PRECENIA KOGA E SAMOUPRAVSTVO I KOGA NE E?
ILI

Мнениеот БТК » 20 Яну 2006, 23:15

Anonymous написа:А от къде сте сигурен, че съоръжението е на БТК. Може пък да е на Ал каида. Пуснете съобщение в два ежедневника до собственика да го отстрани, дайте мя някакъв срок-примерно 14-дневен и след това го махайте-няма да е самоуправство.

Че е тяхно съм 100% сигурен, но не искам да го отстраняват защото ще ми разкъртят двора и тротоара. Уведомявал съм ги писмено да го махат по време на строежа, но те ми извадиха разрешително за строеж и заявиха че си било 100% законно... Аз това не го оспорвам, защото таблото им беше до кабинка на автобусна спирка, която обаче от СКГТ си я махнаха след писмено уведомление.
Та в тая връзка - искам да ги осъдя да си платят наем, както мобилните оператори плащат за техните клетки. Но какъв адвокат да търся че да свърши работа?
БТК

Мнениеот pinkopanter » 22 Яну 2006, 15:35

Всеки адвокат ще помогне, първо се изпраща нотариално уведомление, че БТК незаконосъобразно е разположило съоръжението си в имота Ви и че дължи наем. След което, ако не го махнат или не сключат договор за наем с вас, имате право да ги съдите като предявите негаторен иск обективно съединен с иск за неоснователно обоготяване.
pinkopanter
Потребител

Назад към Взаимопомощ