начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

изкупуване на съсобствени дялове от недвижим имот

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изкупуване на съсобствени дялове от недвижим имот

Мнениеот ketik. » 06 Яну 2006, 12:51

През 1980 г. дядо ми дарява 1/2 от дворно място и първи етаж от двуетажна къща на баща ми. Той има общо 6 деца от първи и втори брак. През 2000 г. дядо почина и всички заедно с баба ми стават наследници на втория етаж и другата половина от дворното място, което е съвсем малко по размер, около 50-60 кв. Понеже са много наследници, а и никой не живее в тази къща, освен баща ми, той предложи да изкупи дяловете на всички. Още повече, че и той наравно с другите наследява дял от втория етаж и двора. Всички се съгласиха освен брат му по бащина линия от първия брак. Кажете какво може да се направи? Има ли начин, чрез съда да се принуди да го продаде при наличие на мнозинство от останалите съсобственици.
ketik.

Мнениеот Гост » 06 Яну 2006, 13:26

не можете да го принудите да продава , може да поискате съдебна делба и възлагане в дял при изплащане дяловете на другите съсобственици
Гост

Назад към Взаимопомощ