начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Дело срещу полицаи във ВП-как да разбера какво става?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело срещу полицаи във ВП-как да разбера какво става?

Мнениеот жертва » 29 Дек 2005, 10:33

Преди няколко месеца имах спречкване с полицай в едно село. Беше станало леко сбиване в заведение, дойде местното ченге, което ме мрази и ми завижда, и реши да ми сложи белезници и да ме закара в ареста. Там малко ме ступаха и ми контузиха ръката-още ме боли. Като ме пуснаха отидох във военна болница-не беше счупена, но лекарят каза че мрази "куките" и ми писа по-тежка диагноза в медицинското. Подадох жалба в прокуратурата и от тогава ни вест, ни кост. Как да разбера какво става и дали има развитие по моя случай? Не са ли длъжни да ме уведомяват? Стахувам се полицаят да не извади връзки и да прекратят делото.
жертва

Мнениеот Гост » 29 Дек 2005, 12:31

Защо не се консултирахте с адвокат преди да правите каквото и да е. Всяка една жалба следва да се направи от професионалист, да е издържана, обезпечена с доказателства, с евентуални свидетели на инцидента, като начало, развой и т. н.
Следва да е ясна медицинската документация, защото по нея ще се назначава експертиза ако има развитие на процеса, и още много неща......
Не е без значение и в коя прокуратура сте я пратили - има местна и родова подсъдност на тоя род преписки и дела......
Въобще от това което пишете става ясно, че подхода Ви е бил абсолютно непрофесионален.....това е мое мнение.
Гост

Мнениеот жертва » 29 Дек 2005, 13:22

Жалбата я пусна адвокат. Въпроса е, че той не е в България, а аз искам да разбера какво става. Знам, че вече е стигнало да Военна прокуратура. Какво да пиша, за да ми дадат информация и до кого?
жертва

Мнениеот б » 29 Дек 2005, 13:36

"жертва", за да се прецени каква по вид телесна повреда ти е причинена ще се наложи провеждането на експертиза. а това означава много повече от едно медицинско. ти злоупотребяваш с твоето право и затова се надявам да е постановен отказ от ВП. питай адвоката си какво да правиш.
б

Мнениеот жертва » 29 Дек 2005, 13:57

В медицинското е посочено счупване на ръката ми. Минаха 7 месеца от тогава-ръката ми наистина ме боли и трябва да си правя операция. И не мисля, че злоупотребявам. Дано не ви се случва без вина да ви заключат и бият.
жертва

Мнениеот kursant_amvr » 29 Дек 2005, 18:38

Не знам дали от ВП са длъжни да ви уведомят за хода на делото срещу "местното ченге" господине, но май някои има задължението да възбуди наказателно производство срещу Вас и лекаря който Ви е дал медицинското, защото доколкото разбрах от казаното от Вас, Вие и лекаря СТЕ ИЗВЪРШИТЕЛИ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ , справка:

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС НА РБ:

Чл. 286. (1) Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание.
(2) Ако набеденият бъде привлечен към наказателна отговорност, наказанието е лишаване от свобода от една до десет години.
....
Чл. 311. (1) Длъжностно лице, което в кръга на службата си състави официален документ, в който удостовери неверни обстоятелства или изявления, с цел да бъде използуван тоя документ като доказателство за тия обстоятелства или изявления, се наказва с лишаване от свобода до пет години, като съдът може да постанови и лишаване от право по чл. 37, точка 6.
...

Чл. 316. Наказанието, предвидено по предходните членове на настоящата глава, се налага и на онзи, който съзнателно се ползува от неистински или преправен документ, от документ с невярно съдържание или от такъв по предходния член, когато от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност.

В заключение ще ви кажа, че като Ви е сложило белезници и Ви е закарало в ареста, "местното ченге" най-вероятно си е свършило съвестно служебния дълг, изпълнил си е задълженията, като е съзнавал, че това ще му донесе само неприятности, но ги е изпълнил . И така трябва. Не си мислете че да прибереш поредния боклук в ареста е най-приятното изживяване за което и да е "местно ченге".
Колкото до това че ви мрази и ви завижда... абе как така става, че всички задържани са все толкова невинни агънца, а пък "местните ченгета" все ги мразят и все за нещо им завиждат ?? Тц, тц лоши местни ченгета ей, лоши !
kursant_amvr
Потребител

Re: Дело срещу полицаи във ВП-как да разбера какво става?

Мнениеот полицай » 29 Дек 2005, 22:29

жертва написа:Преди няколко месеца имах спречкване с полицай в едно село. Беше станало леко сбиване в заведение, дойде местното ченге, което ме мрази и ми завижда, и реши да ми сложи белезници и да ме закара в ареста. Там малко ме ступаха и ми контузиха ръката-още ме боли. Като ме пуснаха отидох във военна болница-не беше счупена, но лекарят каза че мрази "куките" и ми писа по-тежка диагноза в медицинското. Подадох жалба в прокуратурата и от тогава ни вест, ни кост. Как да разбера какво става и дали има развитие по моя случай? Не са ли длъжни да ме уведомяват? Стахувам се полицаят да не извади връзки и да прекратят делото.

Господине, другарю, пич, стана сложно, имам предвид следното:
Ръката, не беше счупена,...,в следващите постинги е счупена...
В заведение стана леко сбиване..., не е ясно м/у кого? Подразбира се, че е м/у Вас и "куките"..., кви куки?... Младши районния инспектор на Вашето село ли е "КУКАТА"?! Ами, като не можете да пиете, не пийте, г-н Жертва..., щото, ако дойдат у Ваше село и предложат на роднините Ви да спечелят от една невероятна сделка, но да дадат 1000 или 10 000 лв. и те ги дадат, Вие ще хукнете да търсите същият полицай за подаване на жалба, съдействие и разкриване на мошениците!
А сега какво правит, Жертво?!?!?! В първия си постинг пишете, че нямате счупена ръка, в следващия постинг, че доктора Ви е съчувствал, а в третия, че ръката Ви е потрошена, но няма спаведливост в тази държава.......................,Боже колко мъка има по този свят,Божееее...............
Весели празници!
полицай

Мнениеот Б » 29 Дек 2005, 23:10

"полицай", ами то е ясно като бял ден! пак някой полицай е изписал тонове мастило, защото местно бабаитче е решило да се направи на велико. И кога се налага операция - 6 месеца след т.н. фрактура.. Само, че /за сведение на жертвата/ съдебно -медицинската експетиза се извършва от вещо лице, което следва да се запознае с цялата медицинска документация, а не само с мед. ун-ние. "ЖЕРТВА"!
Б

Мнениеот Гост » 29 Дек 2005, 23:15

Б написа:"полицай", ами то е ясно като бял ден! пак някой полицай е изписал тонове мастило, защото местно бабаитче е решило да се направи на велико. И кога се налага операция - 6 месеца след т.н. фрактура.. Само, че /за сведение на жертвата/ съдебно -медицинската експетиза се извършва от вещо лице, което следва да се запознае с цялата медицинска документация, а не само с мед. ун-ние. "ЖЕРТВА"!

За огромно мое съжаление, констатацията Ви е обективна...
Гост

pak toj

Мнениеот onzitoj » 30 Дек 2005, 00:00

Пий една студена вода (понеже е зима) и се успокой:
No Police, No Summons, No Courts Of Law
No Proper Procedure, No Rules Of War
No Mitigating Circumstance
No Lawyers Fees, No Second Chance
onzitoj

Мнениеот жертва » 30 Дек 2005, 10:38

Вие май не сте следили мисълта ми въобще! Казах, че ръката не беше счупена, но има някаква контузия на ставите и трябва операция, за да се наместят. Не съм я направил, т.к. все не мога да заделя 800 лв. за нея. Лекарят сам реши да напише "счупване"-не съм му предлагал подкуп.
А относно младшия районен инспектор-той е алкохолик пред пенсия, който пие с "местните бабаити" и като стане бой гледа да хване някой, за да отчита дейност!
Не казвам, че всички са такива-говоря за конкретен човек.
А и въпроса ми беше съвсем на друга плоскост, но както и да е!
жертва

Мнениеот kursant_amvr » 30 Дек 2005, 17:37

ЗА "ЖЕРТВАТА":

Подкупът е съвсем друго нещо уважаеми. И това че не сте предложили подкуп, по никакъв начин не променя факта че Вашият лекар, като съзнателно е написал фалшива даигноза е извършил престъпление, както и Вие като съзнателно сте се ползвали от този документ.
Чудя се защо още не е сезирана прокуратурата, ама не военната, а цивилната. Ако бях на мястото на "местното ченге" лично щях да се погрижа.

PS: И на какво толкова много ви е завиждал полицаят, че не разбрах ? Може би на това, че 6 месеца не можете да съберете 800 лв ?? Колкото до "плоскостта на въпроса" Ви, която ние не схванахме: Що не отидете до близкия затвор ? Там ще Ви научат много добре как да късате нервите на МВР и как да проверявате жалбите си до ВП !
kursant_amvr
Потребител

Мнениеот прокурор » 30 Дек 2005, 23:29

kursant_amvr написа:ЗА "ЖЕРТВАТА":

Подкупът е съвсем друго нещо уважаеми. И това че не сте предложили подкуп, по никакъв начин не променя факта че Вашият лекар, като съзнателно е написал фалшива даигноза е извършил престъпление, както и Вие като съзнателно сте се ползвали от този документ.
Чудя се защо още не е сезирана прокуратурата, ама не военната, а цивилната. Ако бях на мястото на "местното ченге" лично щях да се погрижа.

PS: И на какво толкова много ви е завиждал полицаят, че не разбрах ? Може би на това, че 6 месеца не можете да съберете 800 лв ?? Колкото до "плоскостта на въпроса" Ви, която ние не схванахме: Що не отидете до близкия затвор ? Там ще Ви научат много добре как да късате нервите на МВР и как да проверявате жалбите си до ВП !

Какви са тези високопарни слова? Не поглеждате ли календара от време на време? Не сме 1985г.! Нямам съмнение,че "жертва"-та е измислен герой,но престъпление е извършил този,когото компетентен съд го е признал за виновен,а не този,когото курсант от МВР е посочил за такъв. И как трябва да отиде до затвора? С влак,автобус или ..... директно от РПУ-то с патрулката! И вие от МВР не сте цветя за мирисане,така че го давайте по-кротко! Първо му давате лиценз за охранителна дейност,после го екзекутирате на улицата като куче,защото сте на хранилка при него и накрая казвате,че това е естествения завършек на всеки един престъпник /случая "Чората"/. Е,много сте "добри",няма спор!
прокурор

Мнениеот kursant_amvr » 31 Дек 2005, 15:42

Не знаех, че това, че не сме 1985 г. е суспендирало текстове от НК, господин прокурор :shock:

Или може би лъжливото документиране и съзнателното ползване на документ с невярно съдържание не са престъпления ??? А за да признае компетентен съд за виновен когото и да е, първо трябва да се възбуди наказателно преследване и после някой да поддържа обвинението в съда. Кой ли ?

И какви са тези несвързани бръщолевения за Чората ? Че не разбрах каква е връзката със случая ? Може би аз лично съм му дал лиценз за охранителна дейност на Чората, или може би "местното ченге" от селото на "жертвата".

В МВР има проблеми и може би не сме "цветя за мирисане", но поне все още при нас има и хора които си вършат работата.

А иначе току що, някой с nick ПРОКУРОР, ми разясни, че сме 2005 г и за това всеки може да документира лъжливо колкото и каквото си иска (особено ако мрази куките) и да не се притеснява от Н И Щ О ! Браво бе господин прокурор. С такива хора като Вас в съдебната система и с такъв начин на мислене сме цъфнали и вързали. То резултатите са просто очевидни - даже вече почти нямаме престъпност. И докато прокуратурата го играе адвокат на престъпниците, така ще е !
kursant_amvr
Потребител

Мнениеот Полицай » 31 Дек 2005, 20:27

прокурор написа:

Какви са тези високопарни слова? Не поглеждате ли календара от време на време? Не сме 1985г.! Нямам съмнение,че "жертва"-та е измислен герой,но престъпление е извършил този,когото компетентен съд го е признал за виновен,а не този,когото курсант от МВР е посочил за такъв. И как трябва да отиде до затвора? С влак,автобус или ..... директно от РПУ-то с патрулката! И вие от МВР не сте цветя за мирисане,така че го давайте по-кротко! Първо му давате лиценз за охранителна дейност,после го екзекутирате на улицата като куче,защото сте на хранилка при него и накрая казвате,че това е естествения завършек на всеки един престъпник /случая "Чората"/. Е,много сте "добри",няма спор!

Прокуроре, хайде да не говорим за "хранилките"! Не Ви познавам, но по правило това е приоритет на Вашите колеги. Извинявам се на всички честни и работливи Ваши колеги/имам десетина прияятели от тази порода/.
Какъв Чора, какви пет лева..., демек цялото МВР е корумпирано,а Прокуратурата е чиста, като момина сълза?!
Ако искате нормален дебат с курсант, а и много други, моля Ви вдигнете летвата, напънете си мозъка и не пишете скодоумия. Просто молба. А и весело посрещане на Новата година и не се притеснявайте, дори и без имунитет може да се живее и то нармално! :lol:
Полицай

Мнениеот Б » 31 Дек 2005, 22:13

Не ви ли е срам!!!!!! В тема, пусната от една "невинна душица" си отправяте взаимни нападки - за радост на "жертвата" и останалите като нея!!!! А за "чората" - да не забравяме, че постановлението за прекратяване на наказателното производство е на на прокуратурата.
Б

Мнениеот kursant_amvr » 01 Яну 2006, 12:45

Б написа:Не ви ли е срам!!!!!! В тема, пусната от една "невинна душица" си отправяте взаимни нападки - за радост на "жертвата" и останалите като нея!!!!

Съгласен съм. Полиция и прокуратура би трябвало да сме "от един отбор". В крайна сметка се борим за едно и също. Или поне на теория. Защо ли в практиката нещата изглеждат по друг начин ?? И до кога ще продължава това отношение "кои е по- по- НАЙ " ??!

Лошата новина е, че в момента ПРЕСТЪПНОСТТА Е ПО ПО НАЙ !

И ако хората, които трябва да се борим с нея не си променим отношението един към друг и към още куп неща, така ще продължава да бъде.
kursant_amvr
Потребител

Re: Дело срещу полицаи във ВП-как да разбера какво става?

Мнениеот gavra » 01 Яну 2006, 12:49

жертва написа:Преди няколко месеца имах спречкване с полицай в едно село. Беше станало леко сбиване в заведение, дойде местното ченге, което ме мрази и ми завижда, и реши да ми сложи белезници и да ме закара в ареста. Там малко ме ступаха и ми контузиха ръката-още ме боли. Като ме пуснаха отидох във военна болница-не беше счупена, но лекарят каза че мрази "куките" и ми писа по-тежка диагноза в медицинското. Подадох жалба в прокуратурата и от тогава ни вест, ни кост. Как да разбера какво става и дали има развитие по моя случай? Не са ли длъжни да ме уведомяват? Стахувам се полицаят да не извади връзки и да прекратят делото.

Дайте информация за лекаря, а след това ще Ви дадем и консултация, че даже и адвокат ще Ви препоръчам!
gavra
Младши потребител

Мнениеот прокурор » 01 Яну 2006, 18:05

kursant_amvr написа:Не знаех, че това, че не сме 1985 г. е суспендирало текстове от НК, господин прокурор :shock:

Или може би лъжливото документиране и съзнателното ползване на документ с невярно съдържание не са престъпления ??? А за да признае компетентен съд за виновен когото и да е, първо трябва да се възбуди наказателно преследване и после някой да поддържа обвинението в съда. Кой ли ?

И какви са тези несвързани бръщолевения за Чората ? Че не разбрах каква е връзката със случая ? Може би аз лично съм му дал лиценз за охранителна дейност на Чората, или може би "местното ченге" от селото на "жертвата".

В МВР има проблеми и може би не сме "цветя за мирисане", но поне все още при нас има и хора които си вършат работата.

А иначе току що, някой с nick ПРОКУРОР, ми разясни, че сме 2005 г и за това всеки може да документира лъжливо колкото и каквото си иска (особено ако мрази куките) и да не се притеснява от Н И Щ О ! Браво бе господин прокурор. С такива хора като Вас в съдебната система и с такъв начин на мислене сме цъфнали и вързали. То резултатите са просто очевидни - даже вече почти нямаме престъпност. И докато прокуратурата го играе адвокат на престъпниците, така ще е !

Първо,следва да правите разлика между "данни за извършено престъпление от общ характер" и "извършено престъпление". Няма спор,че в конкретния случай са налице данни за извършено престъпление,но дали такова е било извършено от обективна и субективна страна ще прецени съда,а не прокурор или полицай. Второ,твърде емоционално обяснявате с какви кадри съдебната ни система е докарана до това положение,без изобщо да сте разбрали това,което съм написал. Тезата ми е,че с подобно говорене /стил "МВР"/- "този е престъпник,защото ние от МВР знаем,че е такъв"-нищо не се постига,а съвсем отделен въпрос е,че подобно говорене е най-малкото опасно. Съставите в НК и реда за провеждане на наказателно производство срещу конкретно лице,предвиден в НПК,не са пожелателно четиво за хора със свободно време,а следва да бъдат прецизно спазвани от работещите в системата на българското правораздаване,доколкото са гаранция за законосъобразно и обосновано повдигане на обвинение срещу конкретно лице, респективно неговото осъждане впоследствие. "Тези неща,които ги пише в НК и НПК",както казва един Ваш колега от МВР,гарантират спазването правата на човека. А хора са дори и извършителите на престъпление,колкото и да не Ви харесва този факт. В тази връзка е написаното от мен за случая "Чората",което Ви се струва "несвързани бръщолевения"! Случилото се в Благоевград е възможно най-лошата проекция на визирания от мен по-горе порочен стил на говорене от страна на ръководството на МВР-на улицата е екзекутиран човек,срещу когото няма нито едно наказателно производство,нито пък влязла в сила присъда. Същият този човек беше не само ликвидиран по безобразен начин от МВР,но и беше направен опит случилото се да бъде прието от обществото като "естествения завършен на всеки престърник",както каза глупавия Ви колега ген.Янев. А аз не само съм запознат с детайлите по случая "Чората",но и познавам някои от "героите",ликвидирали този "престъпник". Така,че по-спокойно с оценките г-н курсант! Весела и успешна нова година!
прокурор

Мнениеот прокурор » 01 Яну 2006, 18:14

Полицай написа:
прокурор написа:

Прокуроре, хайде да не говорим за "хранилките"! Не Ви познавам, но по правило това е приоритет на Вашите колеги. Извинявам се на всички честни и работливи Ваши колеги/имам десетина прияятели от тази порода/.
Какъв Чора, какви пет лева..., демек цялото МВР е корумпирано,а Прокуратурата е чиста, като момина сълза?!
Ако искате нормален дебат с курсант, а и много други, моля Ви вдигнете летвата, напънете си мозъка и не пишете скодоумия. Просто молба. А и весело посрещане на Новата година и не се притеснявайте, дори и без имунитет може да се живее и то нармално! :lol:

Разликата между прокуратурата и МВР по отношение на корупцията е пределно проста - в прокуратурата някои колеги взимат сериозни суми,а в полицията е точно обратното - много полицаи взимат дребни суми. P.S.Надявам се,че сте от достойните служители на МВР. Весела и успешна нова година!
прокурор

Следваща

Назад към Взаимопомощ