- Дата и час: 03 Дек 2024, 17:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дело срещу полицаи във ВП-как да разбера какво става?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
38 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Дело срещу полицаи във ВП-как да разбера какво става?
Преди няколко месеца имах спречкване с полицай в едно село. Беше станало леко сбиване в заведение, дойде местното ченге, което ме мрази и ми завижда, и реши да ми сложи белезници и да ме закара в ареста. Там малко ме ступаха и ми контузиха ръката-още ме боли. Като ме пуснаха отидох във военна болница-не беше счупена, но лекарят каза че мрази "куките" и ми писа по-тежка диагноза в медицинското. Подадох жалба в прокуратурата и от тогава ни вест, ни кост. Как да разбера какво става и дали има развитие по моя случай? Не са ли длъжни да ме уведомяват? Стахувам се полицаят да не извади връзки и да прекратят делото.
- жертва
Защо не се консултирахте с адвокат преди да правите каквото и да е. Всяка една жалба следва да се направи от професионалист, да е издържана, обезпечена с доказателства, с евентуални свидетели на инцидента, като начало, развой и т. н.
Следва да е ясна медицинската документация, защото по нея ще се назначава експертиза ако има развитие на процеса, и още много неща......
Не е без значение и в коя прокуратура сте я пратили - има местна и родова подсъдност на тоя род преписки и дела......
Въобще от това което пишете става ясно, че подхода Ви е бил абсолютно непрофесионален.....това е мое мнение.
Следва да е ясна медицинската документация, защото по нея ще се назначава експертиза ако има развитие на процеса, и още много неща......
Не е без значение и в коя прокуратура сте я пратили - има местна и родова подсъдност на тоя род преписки и дела......
Въобще от това което пишете става ясно, че подхода Ви е бил абсолютно непрофесионален.....това е мое мнение.
- Гост
Не знам дали от ВП са длъжни да ви уведомят за хода на делото срещу "местното ченге" господине, но май някои има задължението да възбуди наказателно производство срещу Вас и лекаря който Ви е дал медицинското, защото доколкото разбрах от казаното от Вас, Вие и лекаря СТЕ ИЗВЪРШИТЕЛИ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ , справка:
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС НА РБ:
Чл. 286. (1) Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание.
(2) Ако набеденият бъде привлечен към наказателна отговорност, наказанието е лишаване от свобода от една до десет години.
....
Чл. 311. (1) Длъжностно лице, което в кръга на службата си състави официален документ, в който удостовери неверни обстоятелства или изявления, с цел да бъде използуван тоя документ като доказателство за тия обстоятелства или изявления, се наказва с лишаване от свобода до пет години, като съдът може да постанови и лишаване от право по чл. 37, точка 6.
...
Чл. 316. Наказанието, предвидено по предходните членове на настоящата глава, се налага и на онзи, който съзнателно се ползува от неистински или преправен документ, от документ с невярно съдържание или от такъв по предходния член, когато от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност.
В заключение ще ви кажа, че като Ви е сложило белезници и Ви е закарало в ареста, "местното ченге" най-вероятно си е свършило съвестно служебния дълг, изпълнил си е задълженията, като е съзнавал, че това ще му донесе само неприятности, но ги е изпълнил . И така трябва. Не си мислете че да прибереш поредния боклук в ареста е най-приятното изживяване за което и да е "местно ченге".
Колкото до това че ви мрази и ви завижда... абе как така става, че всички задържани са все толкова невинни агънца, а пък "местните ченгета" все ги мразят и все за нещо им завиждат ?? Тц, тц лоши местни ченгета ей, лоши !
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС НА РБ:
Чл. 286. (1) Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание.
(2) Ако набеденият бъде привлечен към наказателна отговорност, наказанието е лишаване от свобода от една до десет години.
....
Чл. 311. (1) Длъжностно лице, което в кръга на службата си състави официален документ, в който удостовери неверни обстоятелства или изявления, с цел да бъде използуван тоя документ като доказателство за тия обстоятелства или изявления, се наказва с лишаване от свобода до пет години, като съдът може да постанови и лишаване от право по чл. 37, точка 6.
...
Чл. 316. Наказанието, предвидено по предходните членове на настоящата глава, се налага и на онзи, който съзнателно се ползува от неистински или преправен документ, от документ с невярно съдържание или от такъв по предходния член, когато от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност.
В заключение ще ви кажа, че като Ви е сложило белезници и Ви е закарало в ареста, "местното ченге" най-вероятно си е свършило съвестно служебния дълг, изпълнил си е задълженията, като е съзнавал, че това ще му донесе само неприятности, но ги е изпълнил . И така трябва. Не си мислете че да прибереш поредния боклук в ареста е най-приятното изживяване за което и да е "местно ченге".
Колкото до това че ви мрази и ви завижда... абе как така става, че всички задържани са все толкова невинни агънца, а пък "местните ченгета" все ги мразят и все за нещо им завиждат ?? Тц, тц лоши местни ченгета ей, лоши !
- kursant_amvr
- Потребител
Re: Дело срещу полицаи във ВП-как да разбера какво става?
жертва написа:Преди няколко месеца имах спречкване с полицай в едно село. Беше станало леко сбиване в заведение, дойде местното ченге, което ме мрази и ми завижда, и реши да ми сложи белезници и да ме закара в ареста. Там малко ме ступаха и ми контузиха ръката-още ме боли. Като ме пуснаха отидох във военна болница-не беше счупена, но лекарят каза че мрази "куките" и ми писа по-тежка диагноза в медицинското. Подадох жалба в прокуратурата и от тогава ни вест, ни кост. Как да разбера какво става и дали има развитие по моя случай? Не са ли длъжни да ме уведомяват? Стахувам се полицаят да не извади връзки и да прекратят делото.
Господине, другарю, пич, стана сложно, имам предвид следното:
Ръката, не беше счупена,...,в следващите постинги е счупена...
В заведение стана леко сбиване..., не е ясно м/у кого? Подразбира се, че е м/у Вас и "куките"..., кви куки?... Младши районния инспектор на Вашето село ли е "КУКАТА"?! Ами, като не можете да пиете, не пийте, г-н Жертва..., щото, ако дойдат у Ваше село и предложат на роднините Ви да спечелят от една невероятна сделка, но да дадат 1000 или 10 000 лв. и те ги дадат, Вие ще хукнете да търсите същият полицай за подаване на жалба, съдействие и разкриване на мошениците!
А сега какво правит, Жертво?!?!?! В първия си постинг пишете, че нямате счупена ръка, в следващия постинг, че доктора Ви е съчувствал, а в третия, че ръката Ви е потрошена, но няма спаведливост в тази държава.......................,Боже колко мъка има по този свят,Божееее...............
Весели празници!
- полицай
"полицай", ами то е ясно като бял ден! пак някой полицай е изписал тонове мастило, защото местно бабаитче е решило да се направи на велико. И кога се налага операция - 6 месеца след т.н. фрактура.. Само, че /за сведение на жертвата/ съдебно -медицинската експетиза се извършва от вещо лице, което следва да се запознае с цялата медицинска документация, а не само с мед. ун-ние. "ЖЕРТВА"!
- Б
Б написа:"полицай", ами то е ясно като бял ден! пак някой полицай е изписал тонове мастило, защото местно бабаитче е решило да се направи на велико. И кога се налага операция - 6 месеца след т.н. фрактура.. Само, че /за сведение на жертвата/ съдебно -медицинската експетиза се извършва от вещо лице, което следва да се запознае с цялата медицинска документация, а не само с мед. ун-ние. "ЖЕРТВА"!
За огромно мое съжаление, констатацията Ви е обективна...
- Гост
pak toj
Пий една студена вода (понеже е зима) и се успокой:
No Police, No Summons, No Courts Of Law
No Proper Procedure, No Rules Of War
No Mitigating Circumstance
No Lawyers Fees, No Second Chance
No Police, No Summons, No Courts Of Law
No Proper Procedure, No Rules Of War
No Mitigating Circumstance
No Lawyers Fees, No Second Chance
- onzitoj
Вие май не сте следили мисълта ми въобще! Казах, че ръката не беше счупена, но има някаква контузия на ставите и трябва операция, за да се наместят. Не съм я направил, т.к. все не мога да заделя 800 лв. за нея. Лекарят сам реши да напише "счупване"-не съм му предлагал подкуп.
А относно младшия районен инспектор-той е алкохолик пред пенсия, който пие с "местните бабаити" и като стане бой гледа да хване някой, за да отчита дейност!
Не казвам, че всички са такива-говоря за конкретен човек.
А и въпроса ми беше съвсем на друга плоскост, но както и да е!
А относно младшия районен инспектор-той е алкохолик пред пенсия, който пие с "местните бабаити" и като стане бой гледа да хване някой, за да отчита дейност!
Не казвам, че всички са такива-говоря за конкретен човек.
А и въпроса ми беше съвсем на друга плоскост, но както и да е!
- жертва
ЗА "ЖЕРТВАТА":
Подкупът е съвсем друго нещо уважаеми. И това че не сте предложили подкуп, по никакъв начин не променя факта че Вашият лекар, като съзнателно е написал фалшива даигноза е извършил престъпление, както и Вие като съзнателно сте се ползвали от този документ.
Чудя се защо още не е сезирана прокуратурата, ама не военната, а цивилната. Ако бях на мястото на "местното ченге" лично щях да се погрижа.
PS: И на какво толкова много ви е завиждал полицаят, че не разбрах ? Може би на това, че 6 месеца не можете да съберете 800 лв ?? Колкото до "плоскостта на въпроса" Ви, която ние не схванахме: Що не отидете до близкия затвор ? Там ще Ви научат много добре как да късате нервите на МВР и как да проверявате жалбите си до ВП !
Подкупът е съвсем друго нещо уважаеми. И това че не сте предложили подкуп, по никакъв начин не променя факта че Вашият лекар, като съзнателно е написал фалшива даигноза е извършил престъпление, както и Вие като съзнателно сте се ползвали от този документ.
Чудя се защо още не е сезирана прокуратурата, ама не военната, а цивилната. Ако бях на мястото на "местното ченге" лично щях да се погрижа.
PS: И на какво толкова много ви е завиждал полицаят, че не разбрах ? Може би на това, че 6 месеца не можете да съберете 800 лв ?? Колкото до "плоскостта на въпроса" Ви, която ние не схванахме: Що не отидете до близкия затвор ? Там ще Ви научат много добре как да късате нервите на МВР и как да проверявате жалбите си до ВП !
- kursant_amvr
- Потребител
kursant_amvr написа:ЗА "ЖЕРТВАТА":
Какви са тези високопарни слова? Не поглеждате ли календара от време на време? Не сме 1985г.! Нямам съмнение,че "жертва"-та е измислен герой,но престъпление е извършил този,когото компетентен съд го е признал за виновен,а не този,когото курсант от МВР е посочил за такъв. И как трябва да отиде до затвора? С влак,автобус или ..... директно от РПУ-то с патрулката! И вие от МВР не сте цветя за мирисане,така че го давайте по-кротко! Първо му давате лиценз за охранителна дейност,после го екзекутирате на улицата като куче,защото сте на хранилка при него и накрая казвате,че това е естествения завършек на всеки един престъпник /случая "Чората"/. Е,много сте "добри",няма спор!
- прокурор
Не знаех, че това, че не сме 1985 г. е суспендирало текстове от НК, господин прокурор
Или може би лъжливото документиране и съзнателното ползване на документ с невярно съдържание не са престъпления ??? А за да признае компетентен съд за виновен когото и да е, първо трябва да се възбуди наказателно преследване и после някой да поддържа обвинението в съда. Кой ли ?
И какви са тези несвързани бръщолевения за Чората ? Че не разбрах каква е връзката със случая ? Може би аз лично съм му дал лиценз за охранителна дейност на Чората, или може би "местното ченге" от селото на "жертвата".
В МВР има проблеми и може би не сме "цветя за мирисане", но поне все още при нас има и хора които си вършат работата.
А иначе току що, някой с nick ПРОКУРОР, ми разясни, че сме 2005 г и за това всеки може да документира лъжливо колкото и каквото си иска (особено ако мрази куките) и да не се притеснява от Н И Щ О ! Браво бе господин прокурор. С такива хора като Вас в съдебната система и с такъв начин на мислене сме цъфнали и вързали. То резултатите са просто очевидни - даже вече почти нямаме престъпност. И докато прокуратурата го играе адвокат на престъпниците, така ще е !
Или може би лъжливото документиране и съзнателното ползване на документ с невярно съдържание не са престъпления ??? А за да признае компетентен съд за виновен когото и да е, първо трябва да се възбуди наказателно преследване и после някой да поддържа обвинението в съда. Кой ли ?
И какви са тези несвързани бръщолевения за Чората ? Че не разбрах каква е връзката със случая ? Може би аз лично съм му дал лиценз за охранителна дейност на Чората, или може би "местното ченге" от селото на "жертвата".
В МВР има проблеми и може би не сме "цветя за мирисане", но поне все още при нас има и хора които си вършат работата.
А иначе току що, някой с nick ПРОКУРОР, ми разясни, че сме 2005 г и за това всеки може да документира лъжливо колкото и каквото си иска (особено ако мрази куките) и да не се притеснява от Н И Щ О ! Браво бе господин прокурор. С такива хора като Вас в съдебната система и с такъв начин на мислене сме цъфнали и вързали. То резултатите са просто очевидни - даже вече почти нямаме престъпност. И докато прокуратурата го играе адвокат на престъпниците, така ще е !
- kursant_amvr
- Потребител
прокурор написа:kursant_amvr написа:ЗА "ЖЕРТВАТА":
Какви са тези високопарни слова? Не поглеждате ли календара от време на време? Не сме 1985г.! Нямам съмнение,че "жертва"-та е измислен герой,но престъпление е извършил този,когото компетентен съд го е признал за виновен,а не този,когото курсант от МВР е посочил за такъв. И как трябва да отиде до затвора? С влак,автобус или ..... директно от РПУ-то с патрулката! И вие от МВР не сте цветя за мирисане,така че го давайте по-кротко! Първо му давате лиценз за охранителна дейност,после го екзекутирате на улицата като куче,защото сте на хранилка при него и накрая казвате,че това е естествения завършек на всеки един престъпник /случая "Чората"/. Е,много сте "добри",няма спор!
Прокуроре, хайде да не говорим за "хранилките"! Не Ви познавам, но по правило това е приоритет на Вашите колеги. Извинявам се на всички честни и работливи Ваши колеги/имам десетина прияятели от тази порода/.
Какъв Чора, какви пет лева..., демек цялото МВР е корумпирано,а Прокуратурата е чиста, като момина сълза?!
Ако искате нормален дебат с курсант, а и много други, моля Ви вдигнете летвата, напънете си мозъка и не пишете скодоумия. Просто молба. А и весело посрещане на Новата година и не се притеснявайте, дори и без имунитет може да се живее и то нармално!
- Полицай
Б написа:Не ви ли е срам!!!!!! В тема, пусната от една "невинна душица" си отправяте взаимни нападки - за радост на "жертвата" и останалите като нея!!!!
Съгласен съм. Полиция и прокуратура би трябвало да сме "от един отбор". В крайна сметка се борим за едно и също. Или поне на теория. Защо ли в практиката нещата изглеждат по друг начин ?? И до кога ще продължава това отношение "кои е по- по- НАЙ " ??!
Лошата новина е, че в момента ПРЕСТЪПНОСТТА Е ПО ПО НАЙ !
И ако хората, които трябва да се борим с нея не си променим отношението един към друг и към още куп неща, така ще продължава да бъде.
- kursant_amvr
- Потребител
Re: Дело срещу полицаи във ВП-как да разбера какво става?
жертва написа:Преди няколко месеца имах спречкване с полицай в едно село. Беше станало леко сбиване в заведение, дойде местното ченге, което ме мрази и ми завижда, и реши да ми сложи белезници и да ме закара в ареста. Там малко ме ступаха и ми контузиха ръката-още ме боли. Като ме пуснаха отидох във военна болница-не беше счупена, но лекарят каза че мрази "куките" и ми писа по-тежка диагноза в медицинското. Подадох жалба в прокуратурата и от тогава ни вест, ни кост. Как да разбера какво става и дали има развитие по моя случай? Не са ли длъжни да ме уведомяват? Стахувам се полицаят да не извади връзки и да прекратят делото.
Дайте информация за лекаря, а след това ще Ви дадем и консултация, че даже и адвокат ще Ви препоръчам!
- gavra
- Младши потребител
kursant_amvr написа:Не знаех, че това, че не сме 1985 г. е суспендирало текстове от НК, господин прокурор
Първо,следва да правите разлика между "данни за извършено престъпление от общ характер" и "извършено престъпление". Няма спор,че в конкретния случай са налице данни за извършено престъпление,но дали такова е било извършено от обективна и субективна страна ще прецени съда,а не прокурор или полицай. Второ,твърде емоционално обяснявате с какви кадри съдебната ни система е докарана до това положение,без изобщо да сте разбрали това,което съм написал. Тезата ми е,че с подобно говорене /стил "МВР"/- "този е престъпник,защото ние от МВР знаем,че е такъв"-нищо не се постига,а съвсем отделен въпрос е,че подобно говорене е най-малкото опасно. Съставите в НК и реда за провеждане на наказателно производство срещу конкретно лице,предвиден в НПК,не са пожелателно четиво за хора със свободно време,а следва да бъдат прецизно спазвани от работещите в системата на българското правораздаване,доколкото са гаранция за законосъобразно и обосновано повдигане на обвинение срещу конкретно лице, респективно неговото осъждане впоследствие. "Тези неща,които ги пише в НК и НПК",както казва един Ваш колега от МВР,гарантират спазването правата на човека. А хора са дори и извършителите на престъпление,колкото и да не Ви харесва този факт. В тази връзка е написаното от мен за случая "Чората",което Ви се струва "несвързани бръщолевения"! Случилото се в Благоевград е възможно най-лошата проекция на визирания от мен по-горе порочен стил на говорене от страна на ръководството на МВР-на улицата е екзекутиран човек,срещу когото няма нито едно наказателно производство,нито пък влязла в сила присъда. Същият този човек беше не само ликвидиран по безобразен начин от МВР,но и беше направен опит случилото се да бъде прието от обществото като "естествения завършен на всеки престърник",както каза глупавия Ви колега ген.Янев. А аз не само съм запознат с детайлите по случая "Чората",но и познавам някои от "героите",ликвидирали този "престъпник". Така,че по-спокойно с оценките г-н курсант! Весела и успешна нова година!
- прокурор
Полицай написа:прокурор написа:kursant_amvr написа:ЗА "ЖЕРТВАТА":
Прокуроре, хайде да не говорим за "хранилките"! Не Ви познавам, но по правило това е приоритет на Вашите колеги. Извинявам се на всички честни и работливи Ваши колеги/имам десетина прияятели от тази порода/.
Какъв Чора, какви пет лева..., демек цялото МВР е корумпирано,а Прокуратурата е чиста, като момина сълза?!
Ако искате нормален дебат с курсант, а и много други, моля Ви вдигнете летвата, напънете си мозъка и не пишете скодоумия. Просто молба. А и весело посрещане на Новата година и не се притеснявайте, дори и без имунитет може да се живее и то нармално!
Разликата между прокуратурата и МВР по отношение на корупцията е пределно проста - в прокуратурата някои колеги взимат сериозни суми,а в полицията е точно обратното - много полицаи взимат дребни суми. P.S.Надявам се,че сте от достойните служители на МВР. Весела и успешна нова година!
- прокурор
38 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|