начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

въпрос за социални осигуровки

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпрос за социални осигуровки

Мнениеот Гост » 11 Дек 2005, 17:37

въпроса ми е нормално ли е работодателя да ми удържа 75лв.
осигуровки месечно при положение че в договора ми е 170лв.
работна заплата, и може ли да се провери това в НОИ ако отида.
Гост

Re: въпрос за социални осигуровки

Мнениеот донна2 » 11 Дек 2005, 18:10

...осигуровките са върху минималния осигурителен доход по икономически дейности и квалификационни групи професии напълно възможно е той да е по-висок от раб. ви заплата.
Първо поискайте справка от НОИ тогава ще се разбере,като отидете в НОИ попитайте ги кой ви е персонален идентификационен код та да можете да правите справка по интернет-тук
https://socialsecurity.nssi.bg/
донна2

:)

Мнениеот Spiritman » 11 Дек 2005, 18:40

Az doskoro rabotih po trudowo prawootnoshenie s rabotno wyznagrajdenie 170lv(min.osiguritelen prag)Udryjkite mi za soc. osiguryawane i danyci byaha obshto w razmer na okolo 20-25lv.
Spiritman

Мнениеот ККККК » 11 Дек 2005, 19:28

Първият вариант е този,който Ви е казала Донна2,а именно осигурителният праг за Вашата професия и длъжност да е доста по-висок от работната Ви заплата.
А вторият вариант(като гледам сумите) е работодателят да Ви удържа и осигуровките,които са за негова сметка.
ККККК

Назад към Взаимопомощ