начало

Сарафов: Няма да допуснем банди, хулигани и насилници да тормозят гражданите Сарафов: Няма да допуснем банди, хулигани и насилници да тормозят гражданите

необходим ми е съвет

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

необходим ми е съвет

Мнениеот pati » 29 Ное 2005, 11:25

на 1.11.2005 фирмата в която работих от 2001г частично бе продадена и на нас служителите в този отдел ни бе предложено прекратяване на договора по "взаймно съгласие" болшенството се съгласиха ,но Аз още 15човека настоявахме да бъдем поне съкратени тъй като нямахме 30дневно предупреждение за прекратяване на договорите.
Фирмата която ни купи ни предложи работа с 3месечен срочен договор плюс обучение, но с по голямо работно време и повече обем на работа а заплатата ни остава замразена.
Нашия бивш работодател ни изплати само заплатите за м.09.2005 на 1.11 и от тогава нищо.
Договора ми е прекратен по чл.328 ал.1 т.3 със следните обещетения чл.224 ал.1; чл.220; и чл.222 , както и ни дължи заплатата за м.10.2005 за която не сме се разписвали по ведомост и извъреден труд за месеците05;06;07;08;09;10. 2005. Какво може да се направи за да ми бъдат иплатени всички дължими суми?
pati
Нов потребител

Мнениеот Гост » 29 Ное 2005, 11:29

Предявете претенциите си към работодателя и в случай, че не ги изпълни доброволно го съдете.
fidel@abv.bg
Гост

Мнениеот 3310 » 29 Ное 2005, 20:14

НЕ СИ ГЪБИ ВРЕМЕТО С РАБОТОДАДЕЛЯ ЧЕ ТИ ТЕЧЕ СРОКА ЗА ЗАВЕЖДАНЕ НА ИСК ПО 344 ал.1 от КТ. Заповедта за прекратяване е незаконосъобразна.
3310

Назад към Взаимопомощ