начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

адресна регистрация

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

адресна регистрация

Мнениеот politkomisar » 24 Окт 2005, 12:57

Интересуват ме повече подробности относно адресната регистрация.Аз живея от 3 години в София, студент съм, но не съм в студентски град, а на квартира.Адресната ми регистрация все още е в родния ми град.Искам да си направя тук, на настоящия ми адрес регистрация.Но чувам противоречиви отговори на това как да го направя.Моля за ваш съвет.Дали трябва да ида в най-близкото РПУ както ме съветват някои, или в общината (съвет от други)? И дали промяната на адресната регистрация винаги е свързана с издаване на нови документи за самоличност или може да ми бъде издаден документ, без да се налага да си сменям личната карта примерно?Казаха ми че трябва да ида с наемодателя си и домовата книга(където да съм вече вписан), в общината и след като наемодателят ми със съответния документ недвусмислено докаже, че е собственик на жилището, тогава ще бъда вписан на този адрес.Така ли е?
politkomisar
Младши потребител

Re: адресна регистрация

Мнениеот Гост » 24 Окт 2005, 13:07

отиваш в общината и попълваш една бланка. Това е процедурата. Не си сменяш лична карта и не отиваш в РПУ.
Гост

Мнениеот Гост » 24 Окт 2005, 13:17

sam ili s naemodatel?
Гост

Мнениеот v » 24 Окт 2005, 13:26

Не си сменяш документи само когато сменяш настоящия си адрес. В общината представяш договор за наем, не е необходимо да идва наемодателя.
v

Назад към Взаимопомощ