Преди почти 5 години(влязло в сила 03.2001г) ги осъдих за неправилно начислени суми при спряно отопление.Съдът реши,че не им дължа суми ,да ми върнат надвзетите и разноските,не съм си ги търсил...
Оттогава всяка година ми пращат тричленки да заплашват със принудително събиране на сумите,които не дължа, и лихвите по тях,а вчера получих и покана за доброволно плащане в 7 дневен срок и започване на съдебна процедура за събиряане по чл.237"к".
(Чл. 237. Подлежат на принудително изпълнение: к) (предишна б. "ж", ДВ, бр. 124 от 1997 г.; предишна б. "з", бр. 105 от 2002 г.; предишна буква “и”, бр. 84 от 2003 г.) други документи, въз основа на които законът допуска да се издава изпълнителен лист).
Могат ли с "други документи" да заобиколят решение на съда и да издадат изпълнителен лист?
Има ли давност за сумите които претендират че им дължа(спряно отопление 10.1998 )?
Има ли начин да им се даде урок -дело за тормоз,запор на сметки(не са ми платили дължимите суми по съдебното решение),незачитане на съдебно решение,оплакване до адвокатската колегия(изпращани са покани на други клиенти със задна дата на получаване,след като делата са минали),документи с невярно съдържание, или нещо друго да ги стресне?
Благодаря предварително,по-късно ще сканирам документите,ако иска някой да му ги изпратя
- Дата и час: 30 Ное 2024, 07:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Топлофикация-незачитане съдебно решение?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Другите документи въз основа на които ГПК допуска да бъде издаден изпълнителен лист в случая с топлофикация е справка-извлечение за дължими суми. Предвидено е в Закона за енергетиката през 2000 г.И аз пострадах от такъв изпълнителен лист. Всъщност определението на съда е законно и правилно постановено, но въз основа на справка-извлечение с невярно съдържание. В моя случай имотът, за който са дължимите суми е продаден от мен две години преди периода, за който се отнася задължението. Но какво от това ? Съдът издава ИЛ и край. Иди сега доказвай, че "Нямаш сестра".... И на мен ми се върти в главата една идея да съдя ТЕЦа за обезщетение. Дайте мнение или споделете опит.
- net
Другите документи въз основа на които ГПК допуска да бъде издаден изпълнителен лист в случая с топлофикация е справка-извлечение за дължими суми. Предвидено е в Закона за енергетиката през 2000 г.И аз пострадах от такъв изпълнителен лист. Всъщност определението на съда е законно и правилно постановено, но въз основа на справка-извлечение с невярно съдържание. В моя случай имотът, за който са дължимите суми е продаден от мен две години преди периода, за който се отнася задължението. Но какво от това ? Съдът издава ИЛ и край. Иди сега доказвай, че "Нямаш сестра".... И на мен ми се върти в главата една идея да съдя ТЕЦа за обезщетение. Дайте мнение или споделете опит.
- net
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|