- Дата и час: 30 Ное 2024, 07:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Здравно осигуряване
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Здравно осигуряване
Искам да намеря отговор на въпроса до коя дата може да ползва здравноосиурителните си права човек, който дължи вноски до 1 юни 2005 г. и не е поискал разсрочване до 31.12. 2006 г. Никъде в последните изменения на ЗЗО не виждам да се третира точно този въпрос..
- aglida
- Нов потребител
вижте товаhttp://lex.bg/phorum/viewtopic.php?t=11197&highlight=%EF%F0%EE%E7%EE%F0%F6%E8%F2%E5
според мен съгласно чл 109 от ЗЗО става дума за 15 месеца , че трябва да са внасяни осигуровки за да се ползва здрвана помощ. А за да ни прецакат за старите задължения от 1.1.2006 ще трябва да променят ЗЗО. аз засега такова нещо не знам да са направили. Затова засега няма да плащам за задни задължения. ако променят ЗЗО, тогава. ако променят ЗЗО , така че да трябва всичко назад да си платиме, за да сме здравно осигурени тогава най-вероятно в най-лошия случай ще трябва сумата наведнъж да се внесе
според мен съгласно чл 109 от ЗЗО става дума за 15 месеца , че трябва да са внасяни осигуровки за да се ползва здрвана помощ. А за да ни прецакат за старите задължения от 1.1.2006 ще трябва да променят ЗЗО. аз засега такова нещо не знам да са направили. Затова засега няма да плащам за задни задължения. ако променят ЗЗО, тогава. ако променят ЗЗО , така че да трябва всичко назад да си платиме, за да сме здравно осигурени тогава най-вероятно в най-лошия случай ще трябва сумата наведнъж да се внесе
- Мала
Мала, благодаря за отговора и препратката. Това не го бях видяла преди. Казаха ми, че ако си платя само главницата и им изпратя препоръчано писмо с нарежданията и декларация 1, НОИ няма как да не ги приемат за платени и да ме третират като здравноосигурена за съответните месеци. Ще остане да си търсят от мен само лихвите, но това едва ли ще стане скоро.
- Гост
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|