- Дата и час: 03 Дек 2024, 13:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
за документи на МПС
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
за документи на МПС
някой знае ли къде мога да прочета как стоят нещата с липсващи документи на мпс. ред на издаване и т.н. къде се ходи . кое регламентира този ред. Закон, наредба? че има тук една тема пусната за откраднати лични документи какви въртели правят мвр, а на мен ми предстои за документи на МПС и искам да се подплатя със знания.
- ааа
не знам дали загубени е най-точната дума, защото колата ми, която е на мое име дълго време я бях предостъпила на друго лице. сега колата вече е за боклука и съответно трябва да и сваля номерата и да я дам на скраб. Да де, ама не ми дава документите.аз написа:Как така липсващи? Ако са загубени отиваш в КАТ и там ти обясняват всичко.
- Гост
В този случай КАТ няма да ти реши проблема, защото при издаване на нови документи изготвяш декларация по ЗДвП, в която посочваш основанието за искане на нови документи-откраднати, изгубени, унищожени.Ако декларираш неверни данни, носиш наказателна отговорност.В случая може да сигнализираш съответната Районна прокуратура за евентуално престъпление по чл.319 от НК / макар и хихотезата да не е точно такава/ и в хода на възложената проверка този, който не ти ги връща да се стресне и да ти ги даде.
- rrr
добре де, ама той може да каже, че ми ги е върнал. абе глупава работа. винаги може да си измайстори и някой свидетел. не ми се занимава с такива неща за едни документи. доколкото ми казаха, щом става дума за бракуване на колата трябва от районното управление (където живея) да ми дадат някакъв документ, че колата няма документи и аз с тоя документ да ида в КАТ, да я махнат от регистрация и т.н. И затова питах има ли някъде написано това нещо , за да го прочета и да видя какъв е реда. освен това , ако реда е такъв и отида в районното сигурно ще ме накарат да напиша обяснение къде са документите. И аз ще напиша как стоят нещата. Възможно ли е тогава да не ми го дадат тоя документ. а и аз не искам да лъжа в обяснението
- aaa
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|