начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Uchastie na Bg firma v chujbina - kazus

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Uchastie na Bg firma v chujbina - kazus

Мнениеот fuona » 17 Окт 2005, 16:23

Zdraveyte.

Bg firma reshava da razviva deynost v chujbina. Registrira se po 4ujdoto zakonodatelstvo za izvarshvane na opredelena deynost za koqto v BG e nujen sashto licenz no procedurata za pridobivaneto v BG i v 4ujbina e korenno razlichna.
Vaprosi:
1 Moje li tazi BG firma da se registrira v chujbina i da izvarshva tazi deynost tam ako v Bg niama pravo na tova.
2. Ako da To tazi deynost moje firmata da q uprajniava samo v chujbina ili moje i v BG pri polojenie 4e pravoto za izvar6vane na tazi deynost e pridobita 4rez po4edura razlichna ot iziskvanata ot Bg zakonodatelstvo.
3.Ako ne i firmata ima nujda da izvarshva tazi deynost i v BG triabva li da se registrira i v Bulgaria
fuona

Мнениеот Гост » 17 Окт 2005, 17:04

Извинявайте, ама Вие сляхте в едно времето и пространството. Този общ въпрос (без да посочите за каква дейност става дума, в коя точно "чужбина" ще се извършва и т.н.) предполага отговор от някакво божествено същество, което може да влезе в главата Ви и да узнае липсващите факти. Или да Ви изкара, да речем 9000 страници обяснения за какви ли не лицензионни режими в Бурунди.
Вашият въпрос е типичен пример как не трябва да се пита.
И освен това - лицензии обикновено се дават за дейности, които, от една страна са печеливши, а от друга - държавата ги поставя под контрол по различни съобръжения. Явно е, че не е удобно да разкривате информация публично, но на Вас може да Ви отговори специалист при лична среща, а не с хвърчащи записки по интернета.
Успех!
Гост

Re: Uchastie na Bg firma v chujbina - kazus

Мнениеот Гост » 17 Окт 2005, 17:11

fuona написа:Zdraveyte.

Bg firma reshava da razviva deynost v chujbina. Registrira se po 4ujdoto zakonodatelstvo za izvarshvane na opredelena deynost za koqto v BG e nujen sashto licenz no procedurata za pridobivaneto v BG i v 4ujbina e korenno razlichna.
Vaprosi:
1 Moje li tazi BG firma da se registrira v chujbina i da izvarshva tazi deynost tam ako v Bg niama pravo na tova.
2. Ako da To tazi deynost moje firmata da q uprajniava samo v chujbina ili moje i v BG pri polojenie 4e pravoto za izvar6vane na tazi deynost e pridobita 4rez po4edura razlichna ot iziskvanata ot Bg zakonodatelstvo.
3.Ako ne i firmata ima nujda da izvarshva tazi deynost i v BG triabva li da se registrira i v Bulgaria

A ako ne6to me boli kakwi hap4eta trqbwa da piq?
Гост

Мнениеот Гост » 17 Окт 2005, 17:18

Еееех, дали ще вдянат от подробните обяснения и намека след тях - чудесен е, впрочем, поздравления :)
Гост

Назад към Взаимопомощ