- Дата и час: 02 Дек 2024, 09:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изменение на трудово правоотнощение
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
изменение на трудово правоотнощение
Колеги, много моля да ми отговорите на един въпрос - назначена съм като "Експерт" в държавната администрация ( по трудово правоотношение съм).Взех си изпита за правоспособност и искам да ме назначат като "експерт-юрист" (само да променят наименованието на длъжността ми по трудов договор- казаха ми да подам молба).Това изменение ли е на трудовото правоотношение? благодаря предварително
- Рени
промяна на трудово правоотнощение
Колаега, благодаря Ви много :):).Ето някои допълнения: назначиха ме като експерт на длъжност, за която се изисква висше юридическо образование и тъй като нямах удостоверение за правоспособност, ме записаха в трудовия договор на длъжност "експерт", а не "експерт-юрист".Уговорката беше максимално бързо да си взема теоретико-практическия изпит.Това изменение по чл. 119 или чл. 118 е?как да формулирам обръщението относно промяна на правоотношението ми в молбата за промяна в длъжността ми? още веднъж благодаря.
- Рени
промяна на трудово правоотнощение
Колега, благодаря Ви много :):).Ето някои допълнения: назначиха ме като експерт на длъжност, за която се изисква висше юридическо образование и тъй като нямах удостоверение за правоспособност, ме записаха в трудовия договор на длъжност "експерт", а не "експерт-юрист".Уговорката беше максимално бързо да си взема теоретико-практическия изпит.Това изменение по чл. 119 или чл. 118 е?как да формулирам обръщението относно промяна на правоотношението ми в молбата за промяна в длъжността ми? още веднъж благодаря.
- Рени
Какъв юрист и то с правоспособност сте щом не правите разлика между двата члена? 118 е забрана за едностранно изменение. Във Вашия случай 119, защото и двете страни са съгласни /предполагам/ - Вие подавате молба, а работодателят изготвя допълнително споразумение по 119 - и така се постига изменение на трудовото правоотношение с "писмено съгласие между страните".
- net
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|