начало

При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД

изменение на трудово правоотнощение

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изменение на трудово правоотнощение

Мнениеот Рени » 13 Окт 2005, 14:58

Колеги, много моля да ми отговорите на един въпрос - назначена съм като "Експерт" в държавната администрация ( по трудово правоотношение съм).Взех си изпита за правоспособност и искам да ме назначат като "експерт-юрист" (само да променят наименованието на длъжността ми по трудов договор- казаха ми да подам молба).Това изменение ли е на трудовото правоотношение? благодаря предварително :)
Рени

Мнениеот Гост » 13 Окт 2005, 15:19

Абсолютно всяка промяна в наименованието на длъжността е промяна в правоотношението.
Най-малкото за двете длъжности,които са с различни наименования, следователно са различни длъжности, би следвало да има различни длъжностни характеристики.
Гост

промяна на трудово правоотнощение

Мнениеот Рени » 13 Окт 2005, 15:34

Колаега, благодаря Ви много :):):).Ето някои допълнения: назначиха ме като експерт на длъжност, за която се изисква висше юридическо образование и тъй като нямах удостоверение за правоспособност, ме записаха в трудовия договор на длъжност "експерт", а не "експерт-юрист".Уговорката беше максимално бързо да си взема теоретико-практическия изпит.Това изменение по чл. 119 или чл. 118 е?как да формулирам обръщението относно промяна на правоотношението ми в молбата за промяна в длъжността ми? още веднъж благодаря.
Рени

промяна на трудово правоотнощение

Мнениеот Рени » 13 Окт 2005, 15:34

Колега, благодаря Ви много :):):).Ето някои допълнения: назначиха ме като експерт на длъжност, за която се изисква висше юридическо образование и тъй като нямах удостоверение за правоспособност, ме записаха в трудовия договор на длъжност "експерт", а не "експерт-юрист".Уговорката беше максимално бързо да си взема теоретико-практическия изпит.Това изменение по чл. 119 или чл. 118 е?как да формулирам обръщението относно промяна на правоотношението ми в молбата за промяна в длъжността ми? още веднъж благодаря.
Рени

Мнениеот net » 14 Окт 2005, 07:15

Какъв юрист и то с правоспособност сте щом не правите разлика между двата члена? 118 е забрана за едностранно изменение. Във Вашия случай 119, защото и двете страни са съгласни /предполагам/ - Вие подавате молба, а работодателят изготвя допълнително споразумение по 119 - и така се постига изменение на трудовото правоотношение с "писмено съгласие между страните".
net

Назад към Взаимопомощ