На 45 години съм и да 42 си година съм работила като гимназиална учителка. Страдам от психическо заболяване и имам осем хоспитализации. Лекуващият ми лекар заговори за пенсиониране по болест. В момента работя в чуждестранна фирма. Моля отговорете ми на следните въпроси:
-на какъв размер пенсия по болест бих могла да разчитам
-ако евентуално се пенсионирам, може ли да се работи ако се чувствам добре.
- Дата и час: 02 Дек 2024, 09:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помогнете със съвет за пенсия по болест
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Размерът на пенсията Ви ще бъде определен в НОИ след като представите всичките необходими УП-2 от досегашните си работодатели.
Дали можете да работите и в бъдеще, това зависи от степента на инвалидност, която ще определят на база история на заболяването Ви.
При всички положения, новият Ви работодател, ако няма подходящо място, на което да Ви трудоустрои, може и да прекрати договора Ви, а с това медицинско, в последствие ще имате доста трудности в намирането на нова работа.
Решението е изцяло Ваше
Дали можете да работите и в бъдеще, това зависи от степента на инвалидност, която ще определят на база история на заболяването Ви.
При всички положения, новият Ви работодател, ако няма подходящо място, на което да Ви трудоустрои, може и да прекрати договора Ви, а с това медицинско, в последствие ще имате доста трудности в намирането на нова работа.
Решението е изцяло Ваше
- Гост
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|