начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Права на кварталния отговорник

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Права на кварталния отговорник

Мнениеот Toto75 » 04 Окт 2005, 17:08

Здравейте, ще Ви бъда много благодарен ако ми помогнете със съвет !
Преди 10-тина дни си открих ново магазинче в един от комплексите. Онзи ден обаче идвал кварталния отговорник, някакъв капитан и поискал от продавача ми :

1. Свидетелство за съдебна регистрация на фирмата ми
2. Договора за наем между мен и собственика на помещението

Освен това казал вдругиден в ненамколко си часа да се явя в приемната стая на кварталния за инструктаж, да нося двата документа, и да си размениме координатите ?

Има ли право един тъп квартален, без да съм направил абсолютно нищо, да ми иска тия документи и да ме привиква ей така, за няма нищо ?
Toto75

Мнениеот Съмняващ се » 04 Окт 2005, 17:20

Идете няма да Ви е излишно нито ще Ви навреди. Там ще разберете за какво Ви вика. Може да сте свидетел по някое негово дознание за което в момента не можете да се сетите.
Съмняващ се

Мнениеот Toto75 » 05 Окт 2005, 08:36

Благодаря, но въпроса ми беше има ли право квартален полицай да ми иска гореописаните фирмени документи !?
Toto75

Мнениеот знаещ » 05 Окт 2005, 09:35

Да ,има право да ви иска тези ,а и други документи.Районният инспектор има правомощия по много закони и подзаконови нормативни актове.Може да констатира нарушения и да съставя съответните актове.Ако констатира нарушение за което не може да състави акт има право да изпрати сигнално писмо до съответният компетнентен орган. Специално за фирмите извършващи дейност на територията която обслужва,РИ води книга .Щом сте призован /това може да стане писменно или устно съгласно Закона за МВР/сте длъжен да се явите .Ако не сторите това носите имуществена отговорност.И се отнасяйте с уважение към РИ/кварталният отговорник/,защото ако имате някакви проблеми точно към него ще трябва да се обърнете и той е човека който ще ви помогне.Това ,че го наричате "тъп" говори за вашата интилигентност и обща култура.
знаещ

Мнениеот Toto75 » 05 Окт 2005, 14:38

знаещ написа:И се отнасяйте с уважение към РИ/кварталният отговорник/, защото ако имате някакви проблеми точно към него ще трябва да се обърнете и той е човека който ще ви помогне. Това ,че го наричате "тъп" говори за вашата интилигентност и обща култура.

Е като си е глуповатичък кво да кажа, че е много умен и интелигентен ли ?? Той ако беше много умен нямаше да виси 7-8 години квартален в смрадливата и тъмна дупка, наречена "Приемна на РИ"...

Току що се връщам от следобедно кафе с един близък стар приятел, бивш военен прокурор, сега военен съдия - всичко ми е обяснено подробно и въпроса ми намери точен и ясен отговор, благодаря Ви за мненията !
Toto75

Мнениеот аз » 06 Окт 2005, 20:34

Абе, играч, амчи като имаш такива приятели /нещо така военни прокурори, съдии, нам кво.../, що искаш акъл от нас, малоумните, бре? :evil:
аз

Назад към Взаимопомощ