начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Лоши наематели

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Лоши наематели

Мнениеот alias007 » 03 Окт 2005, 19:26

Давам жилище под наем без договор Наемателите имат голяма сметка за парно която едва ли ще платят Как да ги принудя да го направят
alias007

Re: Лоши наематели

Мнениеот Гост » 03 Окт 2005, 19:29

alias007 написа:Давам жилище под наем без договор Наемателите имат голяма сметка за парно която едва ли ще платят Как да ги принудя да го направят
Благодаря ви предварително
Гост

Мнениеот гост 2 » 04 Окт 2005, 13:04

Първо малко уточнение: Вие не давате апартамента си под наем без договор, а просто не сте сключили договора си в писмена форма. Вие сте в договорни отношения с наемателите си, нямайте съмнение в това.
Препоръката ми за следващите Ви наематели е да напишете писмен договор, в който ясно да разпишете павата и задълженията на страните по договора.
По принцип има начин да се защитите. Начинът е чрез съда. За тази цел имате нужда от адвокат. Успех!
гост 2

Мнениеот гост3 » 04 Окт 2005, 13:28

Вие сте в договорни отношения с наемателите си, нямайте съмнение в това.
Препоръката ми за следващите Ви наематели е да напишете писмен договор, в който ясно да разпишете павата и задълженията на страните по договора.
По принцип има начин да се защитите. Начинът е чрез съда. За тази цел имате нужда от адвокат. Успех!

Изцяло се присъединявам към гост2. Радвам се, че има както изнудвани наематели, така и прекарани наемодатели.
гост3

Мнениеот Гост » 04 Окт 2005, 14:26

Не ми е ясно защо Гост 3 се радва, че има повече прекарани хора. Може би на лична основа. Но по-радостно би било, ако прекараните са по-малко. Между другото, всяка от страните по договор за наем рискува да има проблеми с другата. Далеч не винаги наемателят е "слабата" страна.
Гост

Мнениеот гост3 » 04 Окт 2005, 14:48

Абсолютно прав си, че е на лична основа - наемател съм, с договор в писмена форма (по настояване на наемодателя) и въпреки всичко се опитват да ми извиват ръцете, като дори имах "приятелски предупреждения" за посещения с физическа насоченост. Е, тъй като съм над 100 (сто) килограма тези ми минават трудно, но ако бях наполовината на теглото си, не бях учил право и бях малко по-страхлив, тогава какво?
Все още има хора, които считат, че "щом апартамента си е мой ще правя с него каквото си искам", дори след като са подписали договор.
А ако си бил от моята страна ще ти е много по-лесно да разбереш колко тъпо се чувства човек тогава.
гост3

Назад към Взаимопомощ