начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Помощ - ответник в чужбина при дело по чл. 99, ал. 3 СК

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ - ответник в чужбина при дело по чл. 99, ал. 3 СК

Мнениеот blinded » 27 Сеп 2005, 23:25

Ответникът е в чужбина, направено е искане от страна на ищеца да не се извършва произнасяне по вината за развода, понеже се касае за разстройство на брака, поради продължително отсъствие на ответника от страната.
Служебен защитник съм (не можах да се откача), та - като липсва въпросният ответник, има ли възможност съдът да приложи разпоредбата на чл. 99, ал. 3 от СК, при условие, че ответникът е подписал пред нотариус споразумение по същия член и изрична декларация, че желае съдът да не се произнася по вината, понеже разстройството на брака е обективно.
Много :oops: глупаво :roll: се чувствам да питам, ама като не съм имала такова дело до сега .................
blinded
Нов потребител

Мнениеот gun4eva » 28 Сеп 2005, 00:03

Според мен няма пречка да се гледа делото и, както се казва, като искат страните развод, най-вероятно ще има такъв. Личното участие е задължително само при помирителните заседания при развод по исков ред.
gun4eva
Потребител

Ами много просто - вземете си пълномощно от ответника

Мнениеот Опитен » 28 Сеп 2005, 09:07

Хубаво е да се снабдите и с изрично пълномощно от ответника
Опитен

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 09:33

Какво пълномощно "Опитен" не виждаш ли , че колегата бил "служебен защитник"? Колега , понаказателните дела да не би да ви пращат за "особен представител" :?:
Гост

Мнениеот какаВиДа » 28 Сеп 2005, 19:35

gun4eva написа:Според мен няма пречка да се гледа делото и, както се казва, като искат страните развод, най-вероятно ще има такъв. Личното участие е задължително само при помирителните заседания при развод по исков ред.

Може би не е лошо да добавиш и това, че помирителни заседания, когато ответникът е в чужбина може да няма - има стабилна практика на ВКС от време оно.
Освен това, колегата блайнд, да не си дава толкова зор - може пък ответника да не иска да се развежда, нали?
какаВиДа

Назад към Взаимопомощ