Контрольори ме обвиниха, че картата ми не важи за линията, по която се возя, аз не бях съгласен и те ми написаха Акт. Получих Наказателно постановление и го обжалвах. На делото не се яви нито представител на СКГТ или общината, нито актосъставителя. Аз обаче не съм запознат с процедурата и именно затова пускам тази тема ;)
Когато съдията ме попита "Поддържате ли жалбата си?" аз отговорих, че я поддържам. При какво положение не бих я поддържал? "Има ли нови доказателства?" Ами няма. Ако си подготвя схема на линиите на градския транспорт, с която да илюстрирам твърдението си, че не съм бил в нарушение, това ново доказателство ли е? И по време на гледането на делото ли да я предам на съдията? Или може би преди това в деловодството?
"Държите ли да бъде разпитан актосъставителя?" - Държа! Тук сгреших ли при положение, че него го нямаше? Ако не бях държал да бъде разпитан, какво щеше да стане?
"Съдът налага 100 лева глоба на актосъставителя за неявяване, като редовно призован! Отлага делото. Следващия път актосъставителя да бъде доведен принудително чрез Служба охрана на съдебната власт!" Това какво означава? Че следващия път контрольора ще го арестуват и довлечат окован?!?
Моля ви за съвет какво да правя на следващата дата на делото! Как да отговоря на същите въпроси на съдията? А ще ми зададе ли други? И най-вече кога и как да изложа пред него аргументите си, че не бях нарушение и, че Акта ми го съставиха неправомерно?
Предварително ви благодаря :)
- Дата и час: 02 Дек 2024, 07:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обжалване на НП от грАДския транспорт
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Нема проблем да се обърна към адвокат поне за консултация , но има ли смисъл да ми давате такъв отговор на зададения във форума въпрос? Дали имам пари за делото? Не там е въпроса...
Няма проблем и да ви опиша писмените доказателства, но затова ли неможело да ми се даде отговор във форума? Мисля, че възможно най-елементарно съм си задал тъпите процедурни въпроси и съм убеден, че тук има хора, които са наясно с тези неща
Няма проблем и да ви опиша писмените доказателства, но затова ли неможело да ми се даде отговор във форума? Мисля, че възможно най-елементарно съм си задал тъпите процедурни въпроси и съм убеден, че тук има хора, които са наясно с тези неща
- dexter
- Младши потребител
вие за актосъставителя не се притеснявайте как ще го доведат.Това Вас не Ви касае!Ащо се отнася за доказателствата сте имали няколко възможности да представите такива!1.В 3-ДНЕВЕН СРОК ОТ СЪСТАВЯНЕ НЯ АКТА!2-в ЖАЛБАТА ВИ ПРЕД СЪДА!НО И ДО СЛЕДВАЩОТА ЗАСЕДАНИЕ ПАК МОЖЕТЕ ДА ПРЕДСТАВИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА!
- Гост
Притеснявам се как ще го доведат актосъставителя, защото ако го оковат и конвоират заради мен после ще трябва да го избягвам по улиците
В жалбата съм описал с думи ситуацията, но няма никакви схеми. Според вас заслужава ли си да прилагам нарисувана от мен схема на линиите на градския транспорт и/или схемата, която е в брошурата им? В деловодството на Наказателната колегия ки да го занеса?
Между другото наказанието ми е 50 лева глоба.
Благодаря ви за отговорите по темата!
В жалбата съм описал с думи ситуацията, но няма никакви схеми. Според вас заслужава ли си да прилагам нарисувана от мен схема на линиите на градския транспорт и/или схемата, която е в брошурата им? В деловодството на Наказателната колегия ки да го занеса?
Между другото наказанието ми е 50 лева глоба.
Благодаря ви за отговорите по темата!
- dexter
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|