начало

Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие

Имам въпрос по ДПК.Ще се радвам ако ми поясните.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам въпрос по ДПК.Ще се радвам ако ми поясните.

Мнениеот pita6ta » 16 Сеп 2005, 15:04

Това е 186,ал.6.-"В случаите на ал. 5, разпоредбите на чл. 706, ал. 1 и 3 от Търговския закон не се прилагат по отношение на публичните и тези частни държавни вземания, чието принудително събиране се извършва по реда на публичните".Какви са тези"частни държавни вземания"??

Много благодаря.
pita6ta

Мнениеот nedkov » 20 Сеп 2005, 09:22

Вж. чл.13 и следващите от ДПК.Там са определени публичните. Частно вземане на държавата или общината е по гражданско или търговско правоотношение, пример от концесия, обществена поръчка и т.н.
nedkov
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ