- Дата и час: 02 Дек 2024, 10:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
проблеми с общинска администрация
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
проблеми с общинска администрация
Тези т.н. "държавни служители" вместо да ти помогнат и да си вършат работата за която им плащаме са ужасни корумпирани гъзоблизци! "Елате утре", "Елате в други ден", "Качете се на .....етаж", "Защо дойдохте при мен?", "Отидете еди си къде", "Донесете........", "Платете......на .......", "Не е при нас","Незнаем къде е?", "Не даваме информация", "Питайте.........еди си къде", "Кой ви изпрати", "Донесохте ли........". А като подадеш жалба, лошо ти се пише.
Съжалявам че трябва да четете такива думички, но съм много възмутена, озлобена от техните действия и бездействия,некомпетентност и простотията.Но от друга страна въобще не съжалявам за това че мога и имам правото да изкажа мнението си по въпроса, с което се надявам някой да даде съвет по случая. Знам че доста хора знаят за тези тъпотии не само на общинските служители,дано някой по-важен в йерархията да прочете това и да предприеме някакви мерки....Но това едва ли ще стане! Навсякъде шуробаджанащина! Защо нищо не става без връзки?!
Кажете, ХОРА, какво да направя, за да се боря с невежеството,некомпетентността и "бързината" на общинските служители?
Моля ви, дайте съвет!!!!!!
Съжалявам че трябва да четете такива думички, но съм много възмутена, озлобена от техните действия и бездействия,некомпетентност и простотията.Но от друга страна въобще не съжалявам за това че мога и имам правото да изкажа мнението си по въпроса, с което се надявам някой да даде съвет по случая. Знам че доста хора знаят за тези тъпотии не само на общинските служители,дано някой по-важен в йерархията да прочете това и да предприеме някакви мерки....Но това едва ли ще стане! Навсякъде шуробаджанащина! Защо нищо не става без връзки?!
Кажете, ХОРА, какво да направя, за да се боря с невежеството,некомпетентността и "бързината" на общинските служители?
Моля ви, дайте съвет!!!!!!
- деси
аз съм бил няколко години юрисконсулт в столична община, признавам си държал съм се по същия отвратителен начин. И много мои колеги имат същото отвратително отношение към гражданите и сега, а иначе не са лоши хора. Не мога да си обясня това преобразяване на хората когато работят в общинска администрация. Това е въпрос по който наистина трябва да се мисли.
- гост
а лошото, е че в държавните учреждения и в някои структури като ВиК,Енерго и др., е същото - не е само в общинската администрация - все пак на мен ми беше интересно от какво естество е проблемът на дамата?
- torbalan
- Нов потребител
наказания за некомпетентните служители
проблемът ми е, и не само моя със сигурност,как да "накажа" служителите от общината за това, че:
1.имаха 1м. срок да издадат един документ
2.от информационно 4 пъти ме връщаха за едно и също нещо-през 2 дена,през 2 дена и то станаха 2 седмици.А иначе отговорът на молбата бил готов.Е като е готов защо трябва да го гоня из етажите и да ми се казва елате след 2 дена...... ?!
3.Разбрах,че имам отказ на молбата,поради ......причини,но ако отидете при ..........всичко ще е наред.Какво значи това, ХОРА ?! ИЗНУДВАНЕ , КОПУРЦИЯ ,..........................
Та въпросът ми е [size=18]как да ги "накажа"?[/size]
Знам че няма да променя нищо и даже ще си навлека проблеми,че во век и веков си осигурявам отказа на молбата, от която ми зависи бъдещето-осигуряване на дом!Но съм длъжна да опитам!Не е ли така?!
Съгласна съм че не е лесно по цял ден да се работи с различни характери,но даже и намръщени да ми казват точно,ясно,конкретно,да не те размотават.После що не направихте това и това?А като ви питах защо не казахте за това и това?
И така,ХОРА.Квото и колкото и да пишем нещата с държавните служители,бюрокрацията едва ли ще я оправим.Както се казваше някъде: "Дела трябват,дела"
1.имаха 1м. срок да издадат един документ
2.от информационно 4 пъти ме връщаха за едно и също нещо-през 2 дена,през 2 дена и то станаха 2 седмици.А иначе отговорът на молбата бил готов.Е като е готов защо трябва да го гоня из етажите и да ми се казва елате след 2 дена...... ?!
3.Разбрах,че имам отказ на молбата,поради ......причини,но ако отидете при ..........всичко ще е наред.Какво значи това, ХОРА ?! ИЗНУДВАНЕ , КОПУРЦИЯ ,..........................
Та въпросът ми е [size=18]как да ги "накажа"?[/size]
Знам че няма да променя нищо и даже ще си навлека проблеми,че во век и веков си осигурявам отказа на молбата, от която ми зависи бъдещето-осигуряване на дом!Но съм длъжна да опитам!Не е ли така?!
Съгласна съм че не е лесно по цял ден да се работи с различни характери,но даже и намръщени да ми казват точно,ясно,конкретно,да не те размотават.После що не направихте това и това?А като ви питах защо не казахте за това и това?
И така,ХОРА.Квото и колкото и да пишем нещата с държавните служители,бюрокрацията едва ли ще я оправим.Както се казваше някъде: "Дела трябват,дела"
- деси
Деси,
Абсолютно си права! Колкото до това - защо е такова отношението - това е само в България - а може и в друга някоя изостанала държава.
За мен причината е, че в общ.администрация, при монополистите - ВиК, енерго, електр., БТК, в голямата си част - не по-малко от 90%, са НАБУТАНИ връзкари. Хора, сложени да вземат заплати, а не да вършат работа. Тяхната грубост, беозтоговорност, безочие, изнудване - на някои от тях, се дължи на това обстоятелство - няма кой да ги бутне от там, те са безнаказани. В същото време кадърни хора са без работа или са принудени да работят не по квалификация, защото нямат връзки и гръб.
Ако всички мълчим и пасуваме, положението няма да се подобри.
Действайте, отстоявайте правата си. Има и законни средства за постигане на целите. Аз съм за тях!Успех!
Абсолютно си права! Колкото до това - защо е такова отношението - това е само в България - а може и в друга някоя изостанала държава.
За мен причината е, че в общ.администрация, при монополистите - ВиК, енерго, електр., БТК, в голямата си част - не по-малко от 90%, са НАБУТАНИ връзкари. Хора, сложени да вземат заплати, а не да вършат работа. Тяхната грубост, беозтоговорност, безочие, изнудване - на някои от тях, се дължи на това обстоятелство - няма кой да ги бутне от там, те са безнаказани. В същото време кадърни хора са без работа или са принудени да работят не по квалификация, защото нямат връзки и гръб.
Ако всички мълчим и пасуваме, положението няма да се подобри.
Действайте, отстоявайте правата си. Има и законни средства за постигане на целите. Аз съм за тях!Успех!
- адв.
- деси
жалба до кмета на съответната община, е единственото решение-за това че служителите не са отговорили в срок-в нея се описват обстоятелствата по преписката-но само при условие че при теб всичко е ок.документално -иначе ще ти кажат ама вие не сте редовна пък искате работа да се върши-но държа да подчертая-жалба до кмета а не до началник отдела с който сте имала работа защото пак ще се потулят нещата....
- torbalan
- Нов потребител
а по-нататък......?
Добре,това е решението за 1. и донякъде за 2., а за 3.какво да се направи?
(2.от информационно 4 пъти ме връщаха за едно и също нещо-през 2 дена,през 2 дена и то станаха 2 седмици.А иначе отговорът на молбата бил готов.Е като е готов защо трябва да го гоня из етажите и да ми се казва елате след 2 дена...... ?!
3.Разбрах,че имам отказ на молбата,поради ......причини,но ако отидете при ..........всичко ще е наред.Какво значи това, ХОРА ?! ИЗНУДВАНЕ , КОПУРЦИЯ ,.......................... )
(2.от информационно 4 пъти ме връщаха за едно и също нещо-през 2 дена,през 2 дена и то станаха 2 седмици.А иначе отговорът на молбата бил готов.Е като е готов защо трябва да го гоня из етажите и да ми се казва елате след 2 дена...... ?!
3.Разбрах,че имам отказ на молбата,поради ......причини,но ако отидете при ..........всичко ще е наред.Какво значи това, ХОРА ?! ИЗНУДВАНЕ , КОПУРЦИЯ ,.......................... )
- деси
недейте така бе хора, не с лошо
тъй като за сега едва ли ще намерите отговори на въпросите и едва ли ще решите проблема, моя съвет е да гледате по философски на нещата
на нашата колежка ще предложа, тъй като едва ли ще й удовлетворят исканията в общината, да посещава курсове по йога. чувал съм, че те много помагат в трудни моменти и безизходица. много успокояват, а друго в момента едва ли може да стане.
ще се захвана с дисертация по проблема с общинската администрация и ако намеря някакво решение, след няколко години, ще го споделя с вас. а до тогава бъдете здрави.
тъй като за сега едва ли ще намерите отговори на въпросите и едва ли ще решите проблема, моя съвет е да гледате по философски на нещата
на нашата колежка ще предложа, тъй като едва ли ще й удовлетворят исканията в общината, да посещава курсове по йога. чувал съм, че те много помагат в трудни моменти и безизходица. много успокояват, а друго в момента едва ли може да стане.
ще се захвана с дисертация по проблема с общинската администрация и ако намеря някакво решение, след няколко години, ще го споделя с вас. а до тогава бъдете здрави.
- гост
Дрън-дрън! Много знаете, бе! На българина това му е характерна черта-да оплюва другите. "Гражданите" изобщо не са цвете за мирисане и все си мислят, че я държавата, я общината, я някой друг им е длъжен. Е, да-ама не! Гражданите да не би да са изрядни? Не са! Общините не могат да си съберат задълженията с години от същите тия изрядни и съвестни граждани. Друг е въпросът, че много често просто не знаят какво да питат, че общинските служители да не са врачки, я! Хайде по-спокойно, ядосал се някой и всички вече са некадърни и некомпетентни, което разбира се не е вярно. Къде в България, питам аз няма връзкарство и шуробаджанащина? А, забравих-в съдебната система-там всичко е прозрачно и ясно, конкурсите са честни и работят само кадърни хора!!! Та, да си дойдем на темата: дрън-дрън!
- гостенка
нашата фирма има договор с общината. те са ни възложител, ние сме изпълнител. пари от тях не сме видели. нищо от нашите задължения не може да върви ритмично, в срок и поредност, както би било редно. само ни звъни зам. кмета и казва: "това е спешно!заемайте се с него". пък, че стоят и чакат други хора от януари месец, много важно.
да не говоря, че служителките, на чийто врати стои същия надпис 'юрисконсулт' като на моята, хал хабер си нямат от вещно право. само звънят да се консултират с мен. отначало действах на доверие, но след като разбрах, че там нищо не се върши със съвест, чета всички документи ред по ред.
работата на общинската администрация може да се опише цветно, както табелите преди турската гряаница:"яваш-яваш!дурррр!".
да прощават комшийте.
да не говоря, че служителките, на чийто врати стои същия надпис 'юрисконсулт' като на моята, хал хабер си нямат от вещно право. само звънят да се консултират с мен. отначало действах на доверие, но след като разбрах, че там нищо не се върши със съвест, чета всички документи ред по ред.
работата на общинската администрация може да се опише цветно, както табелите преди турската гряаница:"яваш-яваш!дурррр!".
да прощават комшийте.
- Гост
Във всеки район в София е така !!! И това не се отнася само до общинската администрация. В данъчните подразделения е същата работа ! Хем са некадърни /повечето!/, хем са нагли.
Сякаш си отишъл пари от джоба им да вземаш...
Изходът е да не се оставяме да ни тъпчат! Да реагираме веднага и да ги принуждаваме да си свършат работата!
По повод обстоятелствена проверка ми беше нужна данъчна оценка. Молба, придружена с удостоверение от съответния нотариус. Някаква си самозвана разбирачка в ДП ми заяви, че за нея ГПК не важал!... Важал само ДПК!!!
След бързо посещение до началника й започна да важи!
Сякаш си отишъл пари от джоба им да вземаш...
Изходът е да не се оставяме да ни тъпчат! Да реагираме веднага и да ги принуждаваме да си свършат работата!
По повод обстоятелствена проверка ми беше нужна данъчна оценка. Молба, придружена с удостоверение от съответния нотариус. Някаква си самозвана разбирачка в ДП ми заяви, че за нея ГПК не важал!... Важал само ДПК!!!
След бързо посещение до началника й започна да важи!
- Гост
Мойте извинения, но не мисля че е редно да се поставят всички общински служители под общ знаменател!!!!!Аз сащо сам общински служител и никога не съм се държала лошо с гражданите, които идват за консултация, а повярваите ми те са много и в много случаи не знаят какво искат да ме попитат, да не говорим че в повечето случаи това не ми влиза в служебните задължения(но за да спестат пари за адвокат.....)Някои от тях просто идват да им минава времето и ходят от стая в стая.....И останалите ми колеги над които имам набюдение сащо се държат добре...... Тъй че не съм съгласна с повечето от Вас!!!!!!
- Изабел
не съм съгласна
Скъпа общинска служителке уверявам те ,че нямам никакво желание да разговарям с която и да е от вас,камо ли да ви обикалям коридорите, а любезна като тебе не съм срещала-Поздравявам те
- гражданин
Да, Изабел и при мен идват такива-за безплатна консултация. Понякога има интересни казуси и нямам нищо против да помогна безплатно. Но всичко си има граници. Занимават ме и с глупости. Когато им кажа, че това не ми влиза в сужебните задължения, се сърдят. Просто искат да спестят пари. И говоря за хора, които могат без проблем да си позволят адвокатския хонорар.
На "възмутената гражданка" не й се връзвам, защото нищо конкретно не казва, а само излива помия. Защо не каже каква точно услуга не са й свършили, за да можем да преценим доколко е справедлив гневът й.
На "възмутената гражданка" не й се връзвам, защото нищо конкретно не казва, а само излива помия. Защо не каже каква точно услуга не са й свършили, за да можем да преценим доколко е справедлив гневът й.
- Гост
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|