- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
palnomo6tno
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
palnomo6tno
Имам пълномощно да представлявам друго лице. В пълномощното са описани всички имоти , който мога да управлявам/ да отдавам под наем , да събирам наемите/ на лицето - собственик, а така също и не описани имоти, които са по наследство от майката на собственика. Наложи се за поискам документ за наследници от кметство "Тракия", за същото лице , от което съм упълномощена. Отказаха ми, поради това ,че в пълномощното не е упоменато изрично , че мога да поискам този документ от кметството. позоваха се на Закона за защита на личните данни, чл. 35 и чл. 36. Правилно ли е това?
- Ali.margo
Въпрос на тълкуване. Но според мен в случая е направено твърде стеснително. Ако в пълномощното е записано, че можете да представлявате упълномощителя пред всички държавни и администраитвни органи, включително да подавате от негово име молби за защита на законовите му интереси, смятам, че не следва да ви отказват. Ето го чл.106, ал.1 ЗГР - Данните от ЕСГРАОН се предоставят и на трети лица, когато тези данни са от значение за възникване, съществуване, изменение или прекратяване на техни законни права и интереси. На практика ако имате горните права по пълномощното вие действате от името на самия наследник и отказът за предоставяне на имформацията на Вас е равносилен на отказ за предоставянето й на наследника. Вярно е, че в тия удостоверения се съдържат лични данни и за другите наследници, но тогава може ли да се отрече правото на наследника да получи тази информация? Мисля че не. В краен случай, ако Ви ползва можете да поискате да Ви се предостави информацията, която засяга само вашия упълномощител /чл.26 ЗЗЛД Всяко физическо лице има право на достъп до отнасящи се за него лични данни. В случаите, когато при осъществяване правото на достъп на физическото лице могат да се разкрият лични данни и за трето лице, администраторът по чл. 3, ал. 1 е длъжен да предостави на съответното физическо лице достъп до частта от тях, отнасяща се само за него./
- ivailast
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|